PurPur

Rookvrij genieten van een hapje of een drankje in centrum Leuven. Tagline: coffee – juice – wine.

PurPur presenteert zichzelf als een café met de volgende specialiteiten: koffie, sap en wijn. Je kan hier echter ook terecht voor een beperkt aantal gerechten. Op het grote bord binnen vind je een lijst van gerechten die aangeboden worden. Het aanbod verandert regelmatig, dus je vindt hier steeds iets nieuws. Mijn absolute lievelingsgerecht is de Japanse wrap (probeer zeker het groene sausje dat hierbij geserveerd wordt!)

In de PurPur kan je terecht voor een snelle, budgetvriendelijke hap. Voor minder dan 12 euro heb je een gerecht en een drankje. De gerechten zijn ook nét dat tikkeltje anders, ideaal voor mensen die stoofvlees met friet beu gegeten zijn.

Als je geen honger hebt, is er nog de zeer uitgebreide dankkaart. Koffie in alle soorten, geuren en kleuren, thee, wellness drankjes, wijn uit alle windstreken van de wereld en (last, but certainly not least) smoothies! Zelf ben ik een onvoorwaardelijke fan van de mango madness en de PurPur startup smoothies. Zalig gewoon! Je smaakpapillen worden verwend en het is nog gezond ook.

Over gezond gesproken. Had ik al vermeld dat de PurPur rookvrij is? Jawel, geen storende sigarettenrook tijdens het eten of drinken. Heel leuk, als je er, net als ik, een hekel aan hebt om na een avondje stappen naar de rook te stinken. Het interieur is uitgevoerd in tinten van rood en ‘s avonds brandt er een knapperend (virtueel) haardvuur. Er zijn ook gezellige zeteltjes overtrokken met rood fluweel. Helaas zijn die zo populair dat het moeilijk is daarop een plaatsje te bemachtigen. Bezoek ook vooral de toiletten. Je waant je helemaal in hogere sferen. Je ontdoen van overtollige lichaamsvochten was nog nooit zo psychedelisch.

De bediening in de PurPur is vriendelijk, maar niet altijd even efficiënt. Dit wordt echter goed gemaakt door de brede glimlach en de (het mag gezegd) knappe snoetjes die opdienen.

Praktisch:

open:
woensdag tot zondag van 9.30u tot 1.00u
gesloten: maandag en dinsdag

Parijsstraat 23
tel 016/234 845
mail info@purpur.be

Onze keuze:
Provincaalse lasagne met gemengd gehakt, paprika, courgette, spinzie en mozarella
Kasbah wrap met lamsstoofvlees, abrikozen en rozijnen
drank: world shake en PurPur startup (smoothie)

Link: http://www.purpur.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.