Zarza – culinaire verleiding

Tot in de puntjes verzorgd gastronomisch restaurant. Ideaal als je iets te vieren hebt. Vergeet zeker niet te reserveren, anders kom je hoogstwaarschijnlijk van een kale reis terug.

Laat ik dit artikel beginnen met een citaat van de website van Zarza:
“Gastronomie is uitnodigend. Dat is Zarza ook. U mag klasse verwachten, veelzijdigheid en op en top lekker eten. Laat Zarza uw zinnen strelen…” Prachtige woorden, waarvan je spontaan begint te watertanden. Alleen jammer dat de website in flash ontwikkeld is, wat hem helaas ontoegankelijk maakt voor onze gehandicapte medemens. En misschien eet die ook wel eens graag gastronomisch? Pluspuntje aan de site: je kan reserveren door een formulier in te vullen. Handig.

Nu, ik dwaal af. Klopt het bovenstaande citaat een beetje? Mijn vriend en ik wilden dit al geruime tijd aan de werkelijkheid toetsen. Helaas was Zarza steeds volgeboekt wanneer wij spontaan honger kregen. Wijzer geworden door deze ervaringen, besloten we op voorhand te reserveren voor een etentje met de broer en zus van mijn vriend.

Zarza is inderdaad een restaurant met klasse. Dat merk je meteen als je binnen stapt. Het interieur is zeer smaakvol en gezellig ingericht. Je jassen worden aangenomen bij het binnenkomen. Het eten en de drank worden geserveerd volgens de etiquette. Je krijgt olijfjes om op te knabbelen terwijl je je over het menu buigt. De broodjes worden met een broodtang geserveerd. Het personeel valt niet te betrappen op foutjes. Het etiket ‘klasse’ is hier dus wel degelijk op zijn plaats.

En het menu? Is dit echt zo veelzijdig? Jazeker. Als je houdt van nieuwe smaken en bijzondere combinaties, zit je bij Zarza zeker goed. Het aanbod op de kaart wordt ook regelmatig aangepast aan de tijd van het jaar. Je kan dus altijd nieuwe gerechten uitproberen. Heel interessant is dat bij elk gerecht op de wijnkaart een aangepaste wijn wordt aangeraden. Erg handig voor mensen die wel graag een glaasje wijn lusten, maar geen echte wijnkenners zijn.

De gerechten die je op je bord krijgt, worden schitterend en origineel gepresenteerd. Elk bord is een klein kunstwerkje. En het eten smaakt (gelukkig) even goed als het er uit ziet. Klein minpuntje: grote eters zullen beslist niet genoeg hebben aan alleen een hoofdgerecht. Zoals het een écht gastronomisch restaurant betaamt, zijn de porties namelijk aan de kleine kant. Die kleinere porties zijn natuurlijk geen ramp als je een volledig menu neemt, maar dan moet je meteen ook wat dieper in de geldbuidel tasten.

En het is een feit: een bezoekje aan Zarza is helaas geen streling voor je portefeuille. Zarza is een restaurant in een hogere prijsklasse. Voor een hoofdschotel betaal je rond de 25 euro, de goedkoopste menu kost rond de veertig euro, de duurste rond de vijftig. En dan heb je nog niets gedronken… Een restaurant dat je best in het begin van de maand bezoekt, dus.

Praktisch:

open:
van 11u tot 18u en van 19u tot 24u (let op! Zarza is gesloten tussen 18u en 19u. En o wee als je vijf minuutjes vóór zeven aankomt, je zal op de stoep staan wachten tot het exact zeven uur is.)
gesloten op woensdag, zondag en feestdagen

Brasserie Zarza
Bondgenotenlaan 92
3000 Leuven
tel 016/205 005
fax 016/205 007
info@zarza.be
http://www.zarza.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.