Basecamp

Exotisch restaurant in hartje Leuven. Voor wie graag nieuwe smaken (Nepalees, Indisch, Tibetaans) uitprobeert. Specialiteit: tandoori gerechten.

Restaurant Basecamp is gespecaliseerd in Tandoori gerechten met Nepalese, Indische en Tibetaanse invloeden. Misschien is het nuttig om even wat achtergrondinformatie te geven bij het woord “tandoor”. Een tandoor is een uit klei vervaardigde oven in de vorm van een Griekse vaas, onderaan gevuld met stenen. De oven wordt in een gasvuur verhit tot 300ºC. Tegen de binnenwand kunnen verschillend soorten brood gebakken worden. Ook kip, lam, gehakt en scampi worden in de tandoor-oven gebakken.

Het interieur van restaurant Basecamp wordt gedomineerd door drie reusachtige schilderijen. Mijn persoonlijke favoriet is het schilderij met het berglandschap. De andere twee vind ik een beetje te kitcherig. Het interieur wordt verder afgewerkt met Nepalees houtsnijwerk. De ruimte van restaurant is redelijk klein en de decoratie is naar mijn smaak wat al te overdadig. Maar dit draagt natuurlijk wel bij aan de sfeer.

Als je een eerste blik op het menu werpt en je bent niet bekend met de Indische keuken, is het wel even slikken. Zoveel vreemde woorden waarvan je de betekenis niet kent. Gelukkig is er een vertaling en een verklarende woordenlijst voorzien. Beslist geen overbodige luxe. En ach, die paar taalfoutjes op het menu, die zien we graag door de vingers. ;-)

Het onthaal en de bediening zijn zeer vriendelijk, maar wel in het Engels. Voor mij niet echt een bezwaar. En als je het echt te moeilijk vindt om je in het Engels uit te drukken, kan je nog steeds een gerecht aanwijzen op de kaart. Wijzen, dat snapt iedereen.

Als je de tijd hebt, moet je zeker één van de menu’s proberen. Misschien vind je niet elk gerecht even geslaagd, maar dan krijg je wel zo veel mogelijk verschillende smaken voorgeschoteld. Hou er wel rekening mee dat het consumeren van zo’n menu al gauw anderhalf uur in beslag neemt. Niet doen als je gehaast bent, dus.

Mijn vriend en ik hadden tijd genoeg, dus wij kozen voor de menu Basecamp. We begonnen de maaltijd met een aperitief van het huis: een zoetig drankje dat mij niet echt kon bekoren. Daarna ging het echter in stijgende lijn. De voorgerechtjes waren zalig en een streling voor de smaakpapillen.

Mijn vriend en ik zijn niet vies van een beetje pikant, dus kozen we daarna voor de hot & sour broth (soort soep). De dienster keek ons even meewarig aan en maakte ons duidelijk dat “hot & sour broth” vooral heel “hot” is. Ze stelde voor om de soep maar een beetje “hot” te maken. Aangezien we onze smaakpapillen niet wilden verdoven voor de rest van de maaltijd, gingen we akkoord met haar voorstel. En ja “een beetje” hot is echt nog wel hot genoeg.

Vervolgens kregen we het hoofdgerecht geserveerd: lamsvlees, kip, vegetarische curry en spinazie, geserveerd met basmatirijst en nan (een soort brood). De verschillende gerechten werden opgediend in aparte kommetjes op een groot bord. Ziet er mooi uit en je kan naar hartelust combineren. Als dessert namen we allebei een banarashi khir: een soort rijstpap.

Als afsluiter van de maaltijd kregen we een chai (thee met melk en kruiden) voorgeschoteld. Absoluut geen spek voor mijn bek. Ik heb er één slokje van gedronken en vervolgens het hele drankje zonder spijt afgestaan aan mijn vriend. Ik ben sowieso al geen echte theedrinker en thee met melk, brrr, neen danku.

Oja, nog vergeten te vermelden: proef zeker de mango lassi! Lassi is een drankje op basis van yoghurt. Werkelijk zalig (maar ook verslavend).

Hoeveel kostte dit uitstapje ons nu? Wel, de menu die wij namen, kostte dertig euro. Dat is niet goedkoop, maar je krijgt wel waar voor je geld. Veel en lekker eten in een authentiek aandoend sfeertje.

En als je je Nepalese, Indische of Tibetaanse gerechten liever thuis opeet: het is ook mogelijk om gerechten af te halen bij restaurant Basecamp.

Praktisch:
Restaurant Basecamp
Naamsestraat 16
3000 Leuven
tel 016/22.74.91
gsm 0497/50.74.91

open:
Van 12.00 to 14.30u en van 18.00 to 23.00u
Gesloten op woensdag

Onze keuze:
Menu Basecamp
Mango lassi

Link: http://www.restaurantbasecamp.com

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Basecamp”

Cindy
(on juli 4th, 2009 at 9:41)

Ik ben er gisteren gaan eten met 2 vriendinnen. Het was echt goed meegevallen!
Vriendelijke bediening, snel, en vooral heel lekker!
Ik had de Scampi Vindaloo, enorm pikant maar wel heeeel lekker. Mijn vriendinnen hadden een gemengde grill en een vegetarisch menu die ook zeer in de smaak waren gevallen!
Zeker voor herhaling vatbaar.