Nour el Kamar – Mediterraan restaurant

Rustig Mediterraan restaurant met poëtische naam in de Parkstraat.

Restaurant Nour el Kamer (vertaling: licht van de maan) bevindt zich in een doodgewoon rijtjeshuis in de Parkstraat. Je kan het huis echter moeilijk missen, want de gevel is versierd met twee mooie lantaarns die een warme gloed uitstralen wanneer het restaurant open is. Het restaurant zelf is niet erg groot (plaats voor zo’n twintig à dertig personen), maar wel gezellig. Het interieur is volledig in Marokkaanse stijl uitgevoerd. Door de minder goede ligging, is het nooit écht druk in dit restaurant, reserveren is dus meestal niet nodig.

Bij het binnenkomen worden we zeer vriendelijk begroet door de vrouw des huizes. We kiezen een tafeltje en daarna is het wachten op de menukaart. De vrouw des huizes heeft het blijkbaar nogal druk, want we moeten toch een tiental minuten wachten voordat we de kaart krijgen. Nuja, we zijn niet gehaast, dus het geeft niet. Terwijl we onze keuze maken, worden er wat olijfjes op tafel gezet. Ha! Iets om op te knabbelen en de opkomende honger te onderdrukken.

De menukaart is niet erg uitgebreid, maar biedt wel voldoende variatie. De prijzen per gerecht schommelen rond de 15 à 20 euro. Mijn vriend en ik kiezen beiden voor een tajine, een stoofpotje met vlees en kruiden. Mijn vriend gaat voor het lams, ik voor de kip. Terwijl we wachten op het hoofdgerecht wordt ons een slaatje met linzen gebracht. Lekker en verfijnd, een smakelijk voorgerechtje van het huis.

Gelukkig hebben we tijd genoeg, want het hoofdgerecht laat (net als de menukaart) wat op zich wachten. Misschien wel een goed teken, want zo’n stoofpotje moet natuurlijk de kans krijgen om goed gaar te worden. Een tip: zorg ervoor dat je niet gehaast bent, als je restaurant Nour el Kamar bezoekt.

Wanneer de tajines dan uiteindelijk met een brede glimlach geserveerd worden, zijn we niet teleurgesteld. Het kegelvormige deksel van de tajine wordt pas afgenomen nadat de gerechten op tafel staan en de stoom slaat ervan af. Goed blazen als je je tong niet wil verbranden. ;-) Mijn kip is zeer mals en de mengeling van olijven en citroen zorgt voor een niet alledaags smaakje. Ik vind het heel lekker, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen die mening zal delen. Bij de tajines wordt ovenvers brood geserveerd. Verrukkelijk. Onze portie is perfect uitgemeten, maar misschien wel wat aan de kleine kant voor grote eters.

Geen plaats meer voor een dessertje, alhoewel de nagerechten op de kaart er beslist aanlokkelijk uitzien. Dat zal voor een volgend bezoekje zijn.

Praktisch:
Nour el Kamar
Parkstraat 125
3000 Leuven
tel 016/25.38.98

open:
Donderdag, vrijdag en zaterdag van 18.00u tot 21.00u

Onze keuze:
Kiptajine met olijven en citroen
Lamstajine met pruimen

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Nour el Kamar – Mediterraan restaurant”

matthias van wijnendaele
(on juni 15th, 2009 at 11:54)

Inderdaad het meest ondergewaardeerde restaurant van Leuven. Vriendelijke mensen, een hapje op voorhand wanneer de tajine wordt gemaakt, zeker niet duur…

Wij aten:
Pastilla Nour El Kamar (top!)
Vegetarische tajine