Muy Sapore – Fusion kitchen

Vernieuwd restaurantje in de Naamsestraat dat mee op de fusion kitchen-trein gesprongen is.

Muy Sapore is de nieuwe naam van het vroegere Aglio e Rosmarino in de Naamsestraat. En bij een nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw interieur (volledig geschilderd in roodtinten) en een aangepaste keuken. Muy Sapore blijft de oorspronkelijke Italiaans roots trouw: je kan er nog steeds pasta en pizza eten, maar het serveert nu ook gerechten uit de Aziatische keuken.

Toen mijn vriend en ik op een vrijdagavond op zoek waren naar een restaurantje, besloten we dit vernieuwde restaurant eens te proberen. Muy Sapore is een klein restaurantje (45 personen max) waardoor er voor ons (verstokte niet-rokers) alleen plek was helemaal achteraan, vlak bij de open keuken. Het minst gezellige plekje van het restaurant, maar je had wel een goed zicht op de bedrijvigheid in de keuken. En geef toe, zo’n open keuken, dat schept vertrouwen.

De juffrouw die ons bediende was zeer vriendelijk en bovendien een streling voor het oog. We kregen snel de menukaart en na een moeilijke keuze (een Vietnamese maaltijdsoep of de dagschotel), besloot ik de dagschotel te nemen: pangasius-visfilet met gewokte groenten en gebakken rijst.

Jammer genoeg bleek de dagschotel al helemaal uitverkocht te zijn. :-( De lieve juffrouw vertelde ons dat de dagschotels elke week herhaald worden, dus als ik écht die pangasius-filet wilde proberen, kon ik nog altijd een ander keertje terugkomen. (Ook een manier om aan klantenbinding te doen, natuurlijk.) Een dagschotel in de Muy Sapore kost ongeveer 9 euro, wat waarschijnlijk het grote succes van deze schotel verklaart. Toch zou het eigenlijk niet mogen gebeuren dat die schotel al om half zeven ‘s avonds is uitverkocht. Beginnersfoutje, zeker?

Gelukkig had ik meteen een tweede keuze achter de hand: de Vietnamese noedelsoep: hieu-tieu. De juffrouw die ons bediende moest wel even mijn uitspraak corrigeren. Vietnamees is duidelijk niet mijn sterkste kant. ;-) Ik had grote honger, dus ik nam de grote portie. Mijn vriend ging voor één van de suggesties van het huis.

Na nog een tijdje in de keuken gegluurd te hebben, werden onze schotels aan tafel gebracht door onze lieve jongedame. We werden niet teleurgesteld. Mijn soep was echt heerlijk en het bord van mijn vriend zag er ook heel aanlokkelijk uit. Ik had me wel een beetje mispakt aan de grootte van de soep. Ik kreeg een megakom voor mij. Veel te veel om op te krijgen. Een goede les: de grote maaltijdsoep is alleen aan te raden als je écht uitgehongerd bent.

Een extraatje aan de maaltijdsoep is het geknoei met de eetstokjes. Altijd leuk voor wat gespetter hier en daar. Don’t worry, je krijgt er ook een lepel erbij, hoor. ;-)

Conclusie: Muy Sapare is een budgetvriendelijk restaurant dat twee zeer uiteenlopende voedselstijlen combineert. De koks zagen er wel allemaal behoorlijk Aziatisch uit, maar daarom zal hun pizza nog niet minder lekker zijn. ;-)

Praktisch:

Naamsestraat 43
3000 Leuven
tel 016/23 13 58
fax 016/29 26 50
aglio@skynet.be

open:
maandag tot donderdag: van 12u00 tot 14u00 en van 18u00 tot 22u00
vrijdag: van 12u00 tot 14u00 en van 18u00 tot 23u00
zaterdag: van 18u00 tot 23u00
zondag: van 18u00 tot 22u00

Onze keuze:
gemarineerde rundsroulade met mozzarella en rijst geparfumeerd met koriander vergezeld met groenterolletjes
hieu-tieu (Vietnamese noedelsoep)

Link: http://www.aglio.be

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Muy Sapore – Fusion kitchen”

Jeronimo
(on juli 2nd, 2008 at 8:50)

na enkele leuvense bekende blogsters hun culianire voorkeuren achterhalad te hebben ben ik dan toch maar op deze review afgegaan..helaas wat een ontgoocheln toen er geen oogstrelende jonge dame te bekken bleek
wel een heel vriendelijke niet misse dame die ons perfect bediende, jammer dat het tarras naast d euitlaatgassen van de autobussen ligt, maar dat kon mijn smaakpapillen niet deren
de rundsreepjes met curry op cambodjaanse wijze waren heel smakelijk net goed gekruid licht ikant, de rijst was daarentegen wel een plakkerige klodder, mss de bedoeling, een een taaie pap is toch wel een beetje raar of is dat de fusion tussen italiaans en aziatisch?

de porties zijn goed, het hapje vooraf is leuk meegenomen de amaretto achteraf daar had ik geen boodschap aan
ik zou toch een euro of drie van de prijs van de hoofdgerechten doen
:-)))

 
Muy Sapore
(on augustus 1st, 2008 at 14:26)

[…] beschreef een tweetal jaar geleden al eens het restaurant Muy Sapore. Nu zijn we twee jaar verder en kan dit restaurant geen […]