De Clijne Taefel

Degelijke Belgische keuken voor een aanvaardbare prijs in een historisch kader.

Het huis waarin restaurant de Clijne Taefel gevestigd is, dateert uit de zestiende eeuw. Het eerste restaurant in het pand werd geopened in 1675. Dat maakt van de Clijne Taefel één van de oudste, zoniet hét oudste restaurant van Leuven. Je eet dus in een stukje geschiedenis.

Door de eeuwen heen werd het restaurant verschillende keren uitgebreid en vernieuwd. Het interieur is klassiek en doet (naar mijn aanvoelen) een beetje ouderwets aan. Géén hippe keet, met andere woorden. De tafeltjes staan ook een beetje dicht op mekaar, het is nogal gemakkelijk om de gesprekken van je buren mee te pikken. Persoonlijk stoor ik me daar niet zo erg aan, maar voor een intiem dineetje is de Clijne Taefel dus niet zo geschikt.

De keuken is degelijk zonder meer. Je vindt op de kaart de aloude klassiekers: snacks, pasta’s en de traditionele vlees- en visgerechten vergezeld van een sausje. Specialiteit van het huis zijn de grill en de spare ribs. Probeer ook eens de struisvogeltournedos met verse kiwi, heerlijk mals vlees met een exotische toets van kiwi.

De Clijne Taefel biedt zeer veel zitplaatsen. Ideaal als je met een grotere groep bent en gezellig en niet duur wil eten. De gemiddelde prijs van de gerechten bedraagt zo’n twaalf tot vijftien euro. Drank niet inbegrepen, natuurlijk.

Mijn vriend en ik probeerden tijdens het wildseizoen de hertenragout met kastanjepuree. Ik ben een grote liefhebber van de veenbessen die vaak bij wild geserveerd worden en ook nu werd ik niet teleurgesteld. De ragout zelf vond ik iets minder. Het vlees was niet mals genoeg en er zaten nogal veel ajuintjes in de saus. Kon beter.

Pluspunt: je kan reserveren via de website.

Praktisch:

Naamsestraat 47
3000 LEUVEN
tel 016/22 77 18
fax 016/22 00 75
brouns.luc@chello.be

open:
zeven dagen op zeven

Onze keuze:
hertenragout met kastanjepuree

Link: http://www.declijnetaefel.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.