De Appel

Een vaste waarde in studentenkringen en een bewijs dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn.

De Appel is een druk, maar gezellig restaurant in de Ravenstraat, vlakbij de Universiteitsbiblioteek. Vooral de ruimte onder het dak is zeer gezellig (je moet er wel de wat wankele trap voor trotseren). Jammer genoeg is het grootste gedeelte van het restaurant voor rokers en worden niet-rokers verbannen naar een kleine, minder gezellige ruimte helemaal achteraan. Nog even wachten tot 2007 om rookvrij van uw maaltijd te genieten, dus.

De Appel is zeer geliefd bij studenten vanwege de democratische prijzen en waarschijnlijk ook de goede ligging vlakbij enkele belangrijke universiteitsgebouwen. Voor tien euro heb je al een lekker hoofdgerecht en je hoeft je echt geen zorgen te maken dat je met honger buiten komt.

Bij mijn bezoekje aan de Appel was ik in een traditionele bui, dus koos ik voor de steak. Een stukje mals rundsvlees op tijd en stond, dat smaakt. Een steak van de chef voor mij dus, a point, alstublieft. Mijn vriend had moeite om te kiezen uit het rijke aanbod spaghetti’s, maar besloot uiteindelijk voor de spaghetti van het huis te gaan.

Onze gerechten werden snel geserveerd en de schotels zagen er lekker uit. Extra pluspunten omdat de frietjes in een kommetje apart werden geserveerd. Niets zo vervelend als frieten die al helemaal zacht geworden zijn van het weken in de saus. De steak was meer dan groot genoeg en perfect gebakken. De portie frietjes was zo royaal dat ik meer dan de helft heb laten staan (wat een verspilling!).

Het sausje bij mijn steak, was eens wat anders dan de traditionele bearnaise of au poivre saus. Heel lekker en een beetje speciaal in combinatie met het rundsvlees. Mijn vriend hoorde ik ook niet klagen over de spaghetti, dus ik neem aan dat die in orde was. ;-)

Onze maaltijd heeft in totaal iets meer dan een uur in beslag genomen. Behoorlijk efficiënte bediening en keuken dus.

De Appel is een leuk restaurant om met vrienden af te spreken om wat bij te babbelen. In de zomer kan je ook van een verfrissing of versnapering genieten op het terras op het Erasmusplein. Ideaal om ‘s avonds naar de beiaardconcerten te luisteren.

Praktisch:
Ravenstraat 15
3000 LEUVEN
tel 016 20 18 94

open:
elke dag van 11.30u tot 24.00u
gesloten op zon- en feestdagen

Onze keuze:
Steak van de chef met zuiderse kruiden in olijfolie
Spaghetti De Appel met lichte tomatensaus, basilicum en parmesan

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “De Appel”

Lien Web » Janne en Ella
(on juli 6th, 2008 at 11:11)

[…] Fijne stad, althans als het niet zo zou geregend hebben. Verder dan een cadeautje, de Bilbo en de Appel zijn we niet […]

 
LJ
(on juli 14th, 2011 at 21:27)

Ik vind hun slaatjes onder de middag geweldig lekker, maar vandaag zijn we er vlees gaan eten en dat trok kortweg op niks… Een hele teleurstelling!!

 
Ann V.
(on januari 28th, 2012 at 5:45)

De kwaliteit van het eten, het interieur en de prijs bevallen niet. Vind er geen bal aan…

 
Fien
(on oktober 19th, 2012 at 13:30)

Ik ben alvast een vaste Appel-ganger, een prima mogelijkheid voor de student om eens lekker te gaan eten op restaurant aan degelijke prijzen. Ik heb 2 favoriete pasta’s: linzenpasta oriental en linzenpasta Toscane. De pasta appel vindt ik dan alweer een tegenvaller, hoewel deze eigenlijk de specialiteit zou moeten zijn.

Het eten wordt snel geserveerd, bij de maaltijd wordt brood en boter gegeven en de bediening is vriendelijk.

Als het van mij afhangt, géén klachten en ik prijs het restaurant dan ook aan iedere nieuwkomer in Leuven aan!

Groetjes!

 
Lekkerr
(on juli 17th, 2013 at 22:13)

Is de appel gesloten? hebben ze vakantie? of is het gewoon nog open?