Greenway fastfood

Vegetarisch fastfood restaurant, ideaal voor een snelle en gezonde hap. Een bezoekje aan Greenway is ook gezond voor de portefeuille/portemonnee.

Greenway fastfood in de Parijsstraat is onderdeel van een fastfoodketen die zichzelf voorstelt als een gezond alternatief voor de traditionele fastfoodketens. Geen vettige hamburgers en fritten hier, maar uitsluitend vegetarische gerechten die ter plekke klaargemaakt/opgewarmd worden.

Het typische publiek van de Greenway is jong en alternatief. Het systeem is eenvoudig. Je geeft je bestelling op aan de toog. Je kan kiezen uit een aantal vaste schotels en enkele dagschotels die variƫren met het seizoen. Je geeft je keuze door aan de vriendelijke jongedame of jongeheer achter de toog, kiest een plaatsje in het rood met groene interieur en wacht tot je schotel aan tafel gebracht wordt. In de zomer staan er ook tafeltjes buiten.

Helaas had de bediening een foutje gemaakt en werden de gerechten van mij en mijn vriend niet gelijktijdig geserveerd. Achja, het was de eerste keer dat ons dit overkwam en de tijd die we hebben moeten wachten op de tweede schotel viel goed mee. Vergissen is menselijk, zullen we maar zeggen.

Wat we op ons bord kregen, was natuurlijk geen haute-cuisine, maar dat kan je voor die prijs ook niet verwachten. Mijn cannelloni (met spinazie en ricotta) was ok en daarmee is dan ook alles gezegd. Een voedzame (en gezonde) maaltijd voor weinig geld. Soms hoeft dat echt niet meer te zijn.

Een kleine opmerking toch: in het restaurant wordt erop gewezen dat Greenway het gebruik van duurzame materialen wil stimuleren, maar de drankjes worden helaas wel in plastieken wegwerpbekers geserveerd… Greenway maakt wel werk van het sorteren van afval. Wat beslist een pluim verdient. Recyclage all the way!

Voor de mensen die zelf geen zin hebben om te koken, is het ook mogelijk om de gerechten af te halen. Handig.

Nu alleen nog werk maken van een goed functionerende site…

Praktisch:
Parijsstraat 12
3000 Leuven
tel 016 30 97 35
info@greenway.be

open:
maaandag tot zaterdag: 11-21u

Onze keuze:
Siciliaanse penne met pesto
Greenway cannelloni

Link: http://www.greenway.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Greenway fastfood”

jonas
(on september 14th, 2009 at 21:47)

Pak niet de normale gerechten, maar de suggestied. Maandelijks zijn er de nieuwe suggesties, en die zijn echt overheerlijk. Een vietnamese wok bvb voor 10 euro of een japanse wrap met sla voor een 7 euro, en je hebt genoeg gegeten! Ik ga er bijna maandelijks. Het is vaak dat of de frituur om geld te besparen, en dit is gewoon UBERGEZOND