Babbel- en knabbelcafé dewerf

Gezellig en goedkoop café op het Hogeschoolplein in hartje Leuven.

Café dewerf doet zijn naam alle eer aan, want het interieur is opgevat als een echte werf. Tussen de rondslingerende helmen, gevaarsborden en half uitgekapte muren, kan je iets eten of drinken aan de gezellige houten tafeltjes. Let op, het is hier ‘s avonds vaak heel druk, waardoor je soms moet wachten tot er een plekje vrij komt.

Dewerf heeft een zeer groot terras. Het mooiste terras van heel Leuven, vind ik persoonlijk. Ideaal om in de zomer rustig te genieten van een verfrissend drankje en een versnapering. Zelfs in de herfst kan het nog gezellig zijn op het terras, want dewerf heeft dekentjes ter beschikking voor zij die de koude durven trotseren.

Dewerf is een ideaal ontmoetingspunt om gezellig met vrienden bij te praten, maar hongerige magen komen hier ook beslist aan hun trekken. De gerechten op de kaart zijn lekker en helemaal niet duur. Aanraders zijn de wraps, de pasta’s (ja, ik heb ze al bijna allemaal uitgeprobeerd) en voor de zoetekauwen onder ons, de chocomousse en de tiramisu.

Als je een stevig ontbijt wil, zit je ook goed bij dewerf. Met een Groot Ontbijt achter de kiezen, hoef je ‘s middags niet veel meer te eten. Je begint met cornflakes en daarna kan je je te goed doen aan een gekookt eitje, pensjes, gebakken appeltjes, kaas, choco, konfituur, enzovoort. Om zo’n ontbijt in stijl af te sluiten, neem ik meestal een warme chocolademelk, met échte chocolade! Mmm, ik krijg al honger. ;-)

De drankkaart biedt een ruime keuze uit alledaagse en minder alledaagse dranken. Mijn persoonlijke favorieten: het fruitsap met vers fruit en het warme appelsap of appelkriekensap met kaneel. Zalig!

Je eten wordt ook nét iets anders geserveerd dan in een doorsnee café. Je fruitsap drink je bevoorbeeld uit vrolijk gekleurde plastieken bekers. Je ijsje eet je uit een ouderwetse weckpot. Je chocolademelk wordt steeds vergezeld van een prince-koek en het verse fruitsap, tja, dan moet je zelf maar eens uitproberen. Op elk tafeltje staat alvast een rol keukenpapier klaar om de smosboel op te ruimen. ;-)

Leuk initiatief: de klantenkaart. Per schijf van 2.5 euro krijg je een stempeltje en als je kaart vol is, krijg je een korting van 2.5 euro. Een must voor de trouwe bezoekers.

De bediening verloopt meestal heel vlot en de jongens en meisjes van dewerf zijn erg vriendelijk. Ik heb nog nooit lang moeten wachten op mijn eten in dewerf (en ik ben nogal aan de ongeduldige kant, dus dat wil wat zeggen).

Gezellig en goedkoop, meer moet dat niet zijn.

Praktisch
Hogeschoolplein 5, 3000 Leuven
016 23 73 14
http://www.dewerf-leuven.be

Onze keuze
Dagsoep (pompoensoep)
Strikjes met zelfgemaakte pesto, barbecuespek, sluimererwten en rode ajuin
Dessert: overheerlijke chocomousse!
Drank: een pintje en een appelkriekensap

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Babbel- en knabbelcafé dewerf”

Tiffany van Turenhout
(on november 26th, 2008 at 1:52)

Ja maar het top-dessert is en blijft de overheerlijke petit-beurretaart mmmmmmmm smullen.

en van de warme kruidenbroodjes vindk het warme kruidenbroodje met spekjes, appels en honing het lekkerst. kben er net nog gaan eten, mmmmm

Kus

 
Mich
(on juni 20th, 2009 at 19:44)

Dewerf is een subliem (studenten)restaurantje om tussen de lessen door of ‘s avond lekker te gaan smullen. Ik vind de wraps en de kruidenbroodjes echt super, om de vingers bij af te likken. Ook de lekkere pasta’s blijven me bekoren! Alles is net een beetje anders, superorigineel.
Supergoedkoop en de sfeer is op en top!
Zeker een aanrader!

 
Ann V.
(on januari 28th, 2012 at 5:57)

Jammer dat het altijd zo vol zit en de terrasstoeltjes mooi maar ongemakkelijk zijn. Ik bestelde een zelf-geperste sinaasappelsap die ik werkelijk zelf moest gaan persen! Lekker, veel en goedkoop. Origineel…

 
Véronique V.
(on augustus 23rd, 2013 at 20:18)

Inderdaad heel leuke plek met een echt vakantiegevoel bij mooi weer op het terras, maar als ik me niet vergis bestaat hun klantenkaart niet meer.