Bar – restaurant Ombre ou Soleil
Op zoek naar culinaire ervaringen in het Leuvense komen we terecht in de Muntstraat, één van de gezelligste wandelstraatjes van Leuven.
Update: Dit restaurant bestaat niet meer. In hetzelfde pand is nu een nieuw restaurant. Een nieuwe recensie komt binnenkort op deze site.
In de Muntstaat bestaat de grootste uitdaging erin een keuze te maken uit het rijke aanbod aan restaurants en dan uiteraard een plekje vinden, want we zijn niet de enigen die houden van de culinaire geneugten des Le(u)vens. Vandaag kiezen we voor Ombre ou Soleil. Een gezellig restaurant ongeveer in het midden van de Muntstraat. Het is mooi weer en we zijn nog vroeg, dus we zetten ons aan een tafeltje op het terras.
De kaart biedt een gevarieerd aanbod en mijn vriend en ik hebben het niet makkelijk om een gerecht te kiezen. Uiteindelijk kiest mijn vriend voor één van de pasta’s op het suggestiebord en ik kies voor de salade met gerookte eend. Ik ben dol op eend, zowel in het water als op mijn bord. ;-) De bediening (twee jonge deernes) is erg vriendelijk, al heb ik de indruk dat het tweede meisje nog nieuw is, het gaat haar allemaal nét iets minder vlot af.
We hebben ons eten redelijk snel, maar dat kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat het nog niet zo druk is. Het eten is al even verfijnd als de beschrijving op de kaart doet vermoeden en wordt prachtig gepresenteerd (het oog wil ook wat). De eend ligt in plakjes op een rechthoekig bord samen met de portogelei en de sla wordt in een kommetje erbij gegeven. Puike afwerking die zeer modern oogt.
Na onze schotel even bewonderd te hebben, tasten we toe. Ik ben vooral erg verrast door de smaak van de portogelei bij mijn gerookte eend. Erg speciaal, nog nooit geproefd. Het slaatje is overgoten met een lekkere dressing en de eend zelf is prima van smaak. Mijn vriend is ook zeer te spreken over zijn pasta. Een nadeel voor de grote eters: je krijgt niet bepaald een berg eten op je bord. Mijn honger was zeker gestild, maar ik kan me voorstellen dat grote stevige kerels best een voorgerechtje of een nagerecht bestellen om niet met honger van tafel te gaan.
Misschien een leuk weetje: we hebben ons niet aan de wijnen gewaagd, maar mijn vriend heeft wel een glas Poperings hommelbier gedronken. Ik ben persoonlijk dit bier nog niet zo vaak tegengekomen op een drankenkaart, dus liefhebbers, u weet waarheen.
Conclusie: Ombre ou Soleil is een leuk restaurant voor mensen die houden van een moderne, verfijnde keuken. De gerechten zijn verrassend en mooi afgewerkt. Het restaurant valt in een net iets duurdere prijsklasse. Mijn vriend en ik hebben rond de veertig euro betaald voor twee hoofdgerechten, zonder dat we wijn gedronken hebben. Je moet wel een beetje de tijd hebben om van het eten in dit restaurant te kunnen genieten. Niet echt iets voor een snelle hap, dus.
Praktisch:
open:
iederen werkdag vanaf 11u45 en zaterdag vanaf 18u00
gesloten: zondag
Muntstr 20 in Leuven
tel 016/225187
fax 016/225188
Onze keuze:
salade van gerookte eend, portogelei, tomaat en fijne kruiden
tortelacci met ricotta en spinazie gegratineerd
Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.