Restaurant Turquoise “mediterrane keuken met passie”

Mijn vriend en ik hadden honger (dat gebeurt wel eens) en geen zin om zelf te koken (dat gebeurt ook wel eens). Dus tijd om nog eens een restaurantje te doen.

Nog niet zo lang geleden had ik gezien dat er een nieuw restaurant geopend was naast bakker Moureau op de Naamsevest. Ik was al op voorhand gecharmeerd door de naam (restaurant Turquoise, zeg nu zelf, dat klinkt toch smakelijk?) en mijn vriend en ik staan altijd open voor nieuwe ervaringen. De keuze was dus snel gemaakt.

Bij het binnenkomen in het restaurant, viel meteen het mooi interieur op. Strak en modern, maar door de knappe foto’s over de hele lengte van het restaurant heerst er toch een mediterraan sfeertje. Wij kregen een gezellig tafeltje toegewezen in het smallere deel van het restaurant. We hadden geluk, want er waren nog net twee tafeltje vrij. Op tijd reserveren is dus de boodschap! Zeker in het weekend.

Het eten zelf dan. Ons grootste probleem was kiezen uit al dat lekkers. De Turkse namen op de kaart klonken ons allemaal even exotisch in de oren. Gelukkig stond er netjes een vertaling bij, zodat we toch wisten wat onze keuze ongeveer inhield. Omdat de specialiteit van het huis gerechten in de oven zijn, kozen we alletwee voor zo’n gerecht. Als voorgerechtje bood de supervriendelijke chef-kok ons de keuze uit een ruim aanbod van meze tepsisi (een soort Tukse tapas). Elke dag worden deze meze vers bereid en het aanbod varieert naargelang de inspiratie van de chef.

Mijn vriend nam een meze op basis van gemalen kikkererwten en ik koos een meze met mosselen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vond dat de meze van mijn vriend eruit zag als een homogene bruine brei, maar na even proeven, had ik al spijt dat ik voor de conservatieve mosselen was gegaan. De kikkererwtenbrei smaakte echt verrukkelijk.

Na een tijdje wachten (tja, een ovengerecht heeft natuurlijk wat meer tijd nodig dan een wokgerecht) en gezellig keuvelen met een glaasje wijn, kregen we dan ons hoofdgerecht. Beide schotels werden vergezeld door drie bijgerechten: een slaatje, rijst en frietjes. Meer dan genoeg eten om onze magen te vullen. Het eten was erg lekker. Niet scherp gekruid, maar je mag beslist geen afkeer van knoflook hebben. Gelukkig was de hoeveelheid knoflook in beide schotels aan mekaar gewaagd. ;-)

De prijs van de gerechten ligt rond de twintig euro en als je er dan nog een meze bijneemt (aanrader!) en een karafje wijn, ben je toch al gauw meer dan vijftig euro kwijt. Voor die prijs krijg je wel heel verse en lekkere gerechten terug.

Conclusie: Restaraunt Turquoise, is een modern restaurant met een heerlijke keuken. Geschikt voor een gezellig avondje uit met twee of meer personen.

Praktisch:

Naamsevest 6
info@restaurant-turquoise.be
tel 016/50 30 97
gsm 0472/86 0571

Onze keuze:
Patlicanli karides dolmasi (gevulde aubergine met garnalen verse groenten en kaas)
Tavuk dolmasi (gevulde kip met groenten en kaas uit de oven)

Link: http://www.restaurant-turquoise.be

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Restaurant Turquoise “mediterrane keuken met passie””

Carolien
(on april 1st, 2008 at 13:58)

Zelf ben ik niet zo tevreden over Turquoise: hele lange wachttijd, te weinig personeel, en helemaal niet zo grote schotels (de mannen in ons gezelschap hadden er zeker niet mee gegeten). Hoewel het ons wel smaakte, is het zeker veel te duur voor wat het is…

 
Carolien
(on april 1st, 2008 at 18:16)

Wat grappig (en verwarrend) dat jouw naam op dezelfde manier geschreven wordt als de mijne.

 
Tijl
(on juli 1st, 2008 at 9:33)

De porties zijn er inderdaad niet zeer groot, maar gezien de lekkerheidsfactor samen met de vele zuiderse smaken de pan uit swingen kan ik er zeker mee leven. Met een voor- en hoofdgerecht heb je hier trouwens wel goed gegeten vind ik…

 
Kat
(on april 6th, 2010 at 20:43)

Ik ben er een week of twee geleden ook nog is gaan eten en ik vind nog altijd dat je voor de smakelijke en verfijndere Noord Afrikaanse keuken hier aan het goede adres bent.
De mezze zien er vantijd zo simpel uit maar zijn zo’n smaakbommetjes, heerlijk.

 
Erik
(on april 9th, 2015 at 14:12)

Omdat ik voor een werkbespreking in Leuven een plek zocht voor een lichte lunch keek ik in het internet en liet mij verleiden door de website van restaurant Turquoise op de Naamse Vest. Mijn gast en ik trokken er met de bus heen. Het restaurant zag er even fris uit als op de foto, maar er was helemaal niemand. Dat eet echt niet prettig. De op de website geroemde “natuurlijke gastvrijheid die eigen is aan de Turks-mediterrane cultuur” was ver te zoeken, de bediening was zelfs op het botte af. De “combinatie van koude voorgerechten”, die geserveerd werd met één stukje brood per persoon, smaakte alsof alles uit blik kwam en de “pittige gehaktballetjes met tomatensaus” smaakten ook erg flets. Turquoise lijkt mij geen aanwinst voor Leuven, de prijs-kwaliteitsverhouding is belabberd.