Wereldkeuken in de Earth Shake

De Earth Shake is één van mijn favoriete restaurants in Leuven. Niet alleen omdat de uitbaters ondertussen goeie vrienden geworden zijn, maar vooral omdat het eten er altijd even lekker en verzorgd is.

Op zoek naar een geschikt restaurantje om na het bowlen te gaan eten met een groep van veertien personen, was de keuze snel gemaakt. De Earth Shake, natuurlijk! Omdat we er een speciale avond van wilden maken, vroegen we de uitbater om twee menu’s (keuze tussen vis of vlees) voor ons samen te stellen. We gaven op voorhand onze keuze door en op de dag zelf kregen we voor een heel schappelijk prijsje een verrukkelijk viergangendiner voorgeschoteld.

Bij zo’n diner hoort natuurlijk een lekker flesje wijn om de tongen wat los te maken. ;-) De huiswijn van de Earth Shake wordt met zorg uitgezocht en staat garant voor een uitgelezen prijs-kwaliteitsverhouding. Vaak serveert men wijnen uit “nieuwere” wijnlanden, zoals Zuid-Afrika, Chili, Australië, enzovoort. Hey, een goeie wijn moet niet altijd uit Frankrijk komen, nietwaar?

De bediening in de Earth Shake is altijd even vriendelijk. We worden er steeds met open armen en een brede glimlach ontvangen. Het restaurant op zich is niet zo groot, maar dat maakt het des te gezelliger. Het interieur is geschilderd in warme aardetinten en wordt verlicht door talrijke kaarsjes. De gerechten zijn piekfijn afgewerkt en de porties zijn meer dan groot genoeg. De kok besteedt extra aandacht aan de schikking op het bord, want een gerecht dat er lekker uitziet, smaakt ook beter. Bij elk bezoek krijg je bovendien een hapje van het huis aangeboden, gratis ende voor niks.

De Earth Shake serveert het soort gerechten dat tegenwoordig samengevat wordt onder de noemer “wereldkeuken”. Gerechten met invloeden van over de hele wereld, gecombineerd tot een zalig geheel. Een echte aanrader zijn de dessertcocktails. Alcoholische cocktails met een bolletje ijs erdoor gemixt. Mijn persoonlijke favoriet: de Italian Stud. Tja ik hou nu eenmaal van stoere venten. ;-) Als je een ijsliefhebber bent, moet je ook eens de limoensorbet met munt en chocolade proberen. Verrukkelijk!

Conclusie: Voor de liefhebbers van gerechten die nét dat tikkeltje anders zijn, serveert de Earth Shake verzorgde gerechten voor een schappelijke prijs. Het moeilijkste zal zijn een keuze maken uit al het lekkers dat de kaart te bieden heeft. In de Earth Shake kan je evenzeer genieten van een intiem dineetje als van een etentje in groep.

Praktisch:

open: dinsdag t.e.m zondag van 18.00u tot 22.30u

Naamsestraat 25
tel 016/22 83 86
gsm 0496/22 60 10

Wat aten wij?

aperitiefje met hapje
***
won ton soep of vissoep
***
zalmfilet met sausje van parijse champignons, oesterzwammen en verse dragon
of
provençaalse kippenfilet met tagliatelli en rode pesto van zongedroogde tomaatjes
***
huisbereide tiramisu met bosvruchten

Link: http://www.earthshake.be

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Wereldkeuken in de Earth Shake”

The end
(on december 21st, 2007 at 17:11)

[…] van de collega’s van mijn vriend voor de allerlaatste keer in ons leven gaan eten in de Earthshake. De uitbaters stoppen ermee. Te veel werk, te weinig opbrengst. Zaterdag worden de laatste […]

 
Heidi
(on december 25th, 2016 at 11:03)

Hallo , lange tijd geleden , maar was voor ons inderdaad ook een schitterend restaurant. We vroegen ons eigenlijk af ofdat ze ondertussen niet ergens anders iets begonnen zijn ? Hopende langs hier meer info te verkrijgen ? Alvast dank voor je antwoord