Restaurant Trente in de Muntstraat

Uitmuntend, maar zeer prijzig restaurant in de Muntstraat. De verfijnde keuken met aangepaste wijnen is een waar genot voor fijnproevers.

Op zoek naar een geschikt restaurant om de verjaardag van mijn vriend te vieren, viel mijn oog op een nagelnieuw restaurant in de Muntstraat. Ik hield meteen van de sobere inrichting en de klasse die het kleine restaurant uitstraalde, dus snel binnengestapt voor een reservatie.

Feestelijk uitgedost begaven we ons een paar dagen later naar restaurant Trente voor een romantisch dineetje. We werden vriendelijk onthaald door een zeer gedistingeerde ober en meteen naar een tafeltje vlak bij de keuken achteraan het restaurant gebracht. ‘(We belanden tegenwoordig vaak aan tafeltjes dicht bij de keuken, wat ik helemaal niet erg vind, want ik observeer graag de drukte in zo’n restaurantkeuken.)

Het interieur van restaurant Trente is uitgevoerd in sober beigebruin. Het enige opvallende kenmerk zijn de vele kandelaars aan het plafond. In het restaurant is plaats voor een twintigtal mensen. De tafels staan ver genoeg uit elkaar om niet gestoord te worden door je buren. Naar mijn gevoel had de verwarming wel een tikkeltje hoger mogen staan, maar misschien was ik gewoon wat te licht gekleed voor de tijd van het jaar.

De ober bracht ons snel de menukaart en gaf wat uitleg bij het systeem van restaurant Trente. ‘s Avonds wordt er één menu van zes gangen aangeboden, waarbij je kan kiezen of je drie, vier, vijf of (voor de grote eters) zes gangen wil. Bij elke gang worden, indien je dit wenst, aangepaste wijnen of bieren geserveerd. Het is ook mogelijk een keuze te maken uit de uitgebreide wijnkaart.

Mijn vriend en ik kozen, verleid door de ronkende beschrijvingen op de menukaart, voor de vijfgangenmenu mét aangepaste dranken, aangezien we wel wijnliefhebbers, maar niet echt wijnkenners zijn. En om de maaltijd op geschikte wijze in te zetten, besloten we een aperitief te nemen. Op aanraden van de ober probeerden we een schuimwijn uit Vliermaal van het domein Schorpion. Een product van eigen bodem en nog lekker ook. Een aangename verrassing.

Samen met het aperitief kregen we twee hapjes geserveerd: een gazpacho van komkommer, op originele wijze opgediend in een proefbuisje met een rietje en een tonijnspiesje op komkommer met een wasabi-yoghurtsausje. De hapjes deden beloofden alvast veel goeds voor de rest van de avond.

Elke gang die we kregen werd op een oogverblindende manier gepresenteerd. De kleine gerechten kwamen maximaal tot hun recht kwamen op de grote borden. Je zou het bijna zonde vinden om al dat moois op te eten. Jammer genoeg heb ik niet alles kunnen noteren wat we gegeten hebben, maar toch een kleine poging om het op te sommen: een kwartel in een soepje waar sherry bij gedronken werd, cannelloni van ham en knolselder, sint-jacobsvrucht op rode biet, vis,…

Het hoofdgerecht vond ik persoonlijk het minste van al de gangen. Het hoofdgerecht: Berkshirevarken, gekweekt in West-Vlaanderen, met witloof en puree was zeker lekker, maar de kleinere voorgerechtjes vond ik avontuurlijker en konden mij meer bekoren door de originele smaakcombinaties.

Als afsluiter koos mijn vriend voor het kaasdessert en ikzelf (natuurlijk) voor het zoete dessert. Bij mijn dessert werd een zwaar bier aangeraden. Omdat ik niet zo’n bierdrinker ben, vroeg ik om een andere drank bij dit gerecht. In de plaats van het bier kreeg ik een overheerlijke madeira te drinken.

Tussen al het eten en drinken door, heb ik natuurlijk ook even een bezoekje aan het toilet gebracht. Dit bevindt zich op het eerste verdiep en is zeer verzorgd en hygiënisch (handdoekjes die je na gebruik in de wasmand moet gooien). Alleen is de trap een beetje gevaarlijk, vooral als je al enkele glazen wijn achter de kiezen hebt. ;-)

Jammer genoeg is een bezoekje aan restaurant Trente niet goedkoop. Een zesgangenmenu kost 60 euro, drank niet inbegrepen. Voor de aangepaste wijnen betaal je per gang 6 euro, voor de bieren 4 euro. Je krijgt voor deze prijs wel wijn à volonté. De hele avond heeft ons in totaal 188 euro armer gemaakt. Geen restaurant dat je elke week bezoekt dus, maar zeer geschikt om iets speciaals te vieren.

Praktisch:
Muntstraat 36
3000 LEUVEN
tel 016 20 30 30
http://www.trente.be

gesloten op zondag en maandag

Onze keuze:
De vijfgangenmenu

Bookmark and Share

Er zijn 8 reacties op “Restaurant Trente in de Muntstraat”

Een klein maar fijn verjaardagsfeestje
(on februari 29th, 2008 at 10:17)

[…] zijn we ter gelegenheid van de verjaardag van mijn vriendje gaan dineren in restaurant Trente. Omdat het een speciale dag was, kozen we voor de vijfgangenmenu met aangepaste wijnen. Ik ga hier […]

 
Babsie over restaurant Trente
(on april 28th, 2008 at 19:47)

[…] is erg enthousiast over haar bezoek aan restaurant Trente. Stem of voeg toe aan […]

 
Willem
(on april 16th, 2010 at 7:50)

We zijn regelmatige bezoekers van Trente, omdat dit veruit hét beste restaurant is in Leuven. Het steekt uit boven CouvertCouvert (waar de kok Kwinten trouwens vroeger nog gewerkt heeft) en Arenberg, die elk een Michelin ster hebben.
We staan elke keer versteld van de culinaire creativiteit van Kwinten en van de wijnvondsten van de sommelier.
Een klasse-restaurant! Een échte aanrader.

 
Bartjeuh
(on mei 28th, 2010 at 11:57)

@Willem (“Het steekt uit boven CouvertCouvert en Arenberg, die elk een Michelin ster hebben”): helemaal NIET akkoord! Maar ja, de gustibus et coloribus non disputandum est, nietwaar…

 
michel
(on februari 25th, 2011 at 20:40)

Naar aanleiding van de verjaardag van mijn echtgenote een bezoek gebracht aan het restaurant. We hadden ons ook laten leiden door enkele positieve reacties. We hadden gekozen voor het viergangenmenu met aangepaste wijnen. Ik moet eerlijk toegeven dat het eerder een ontgoochelende avond is geworden. Kort samengevat, kleine porties, pover brood (eerder GB kwaliteit), eerder neutrale smaken niettegenstaande de ronkende uitleg door de garçon, lekere wijnen. Dit is een van de weinige restaurants waar ik met honger de tafel heb verlaten. Zoals Bartjeuh al heeft aangehaald; er zijn veel betere restaurants in het leuvense waar men echt waar voor zijn geld krijgt (Arenberg, d’Artagnan, Beluga, Zarza………………)

 
Stephen
(on mei 23rd, 2012 at 13:50)

Ik had beter de commentaar van Michel gelezen voor mijn bezoek aan Trente. Aangekomen in het gezellig restaurant, kregen wee een tafeltje voor vier naast een b.l. (bekende leuvenaar). het rpincipe van de gangen werd on uitgelegd. Ik had bij het binnenkomen gemerkt dat de porties eerder klein waren, dus gingen voor het vijfgangenmenu. Het voorgerecht klonk als een leuke klassieker asperges met zalm. Toen het eerste gerechtje kwam dachten we werkelijk dat het een amuse bouche was…. een klein schaaltje met drie asperges kopjes op, goed gekruid, met een sliertje gerookte zal : dit was het voorgerecht, de andere gerechtjes waren van dezelfde quantiteit. Het nagerechtje waren drie flinterdunne schijfjes ananas met drie mini bolletjes…sorbet van basilicum…. Mijn agsten hebben tot drie maal brood bijgevraagd…. schaamtelijk.

Geuren en kleuren zaten goed. Maar dit avondje was nietgeslaagd…iedereen ging met honger van tafel.

 
Carolien
(on mei 23rd, 2012 at 17:06)

Beste Stephen, de recensie dateert natuurlijk van enkele jaren geleden. Ik kan me niet herinneren dat toen de porties overdreven klein waren. Ik ben alleszins niet met honger van tafel gekomen. We zullen opnieuw een bezoek moeten brengen aan restaurant Trente om een meer actuele bespreking te kunnen schrijven.

 
Stéphanie
(on juli 1st, 2012 at 10:16)

Ik ben gisteren bij Trente gaan eten en het was voor ons ook een zéér teleurstellende avond! 112 euro pp betaald voor 6 gangen met aangepaste wijn. Alles was heel lekker (qua smaak kunnen we niet veel opmerken), maar de porties waren verschrikkelijk! Na 6 gangen had iedereen nog honger, dus zijn we erna nog een friet gaan eten.
Het personeel was ook niet echt vriendelijk en er was gewoon geen gezelligheid en sfeer in het restaurant.
Wil je in Leuven eens echt super gaan eten, ga dan naar restaurant Luzine van Jeroen Meus!