Wokken in de Wok Dynasty

Mensen met een onverzadigbare eetlust, dit is uw restaurant.

Wat doe je als je met een groep van tweeëntwintig jonge kerels met grote magen (en twee meisjes met iets minder grote magen) op zoek bent naar een geschikt restaurant? Wel, je kiest voor een restaurant waar niemand hongerig buiten komt en waar er ook de nodige aandacht besteed wordt aan het strelen van de smaakpapillen. De Wok Dynasty in Heverlee dus.

Het concept van de Wok Dynasty is simpel: wokken à volonté. Je begint met een soepje dat aan de tafel wordt opgediend. Vervolgens maak je een keuze uit het buffet met warme en koude voorgerechtjes. (Let op, zie dat je nog een plekje overlaat voor het hoofdgerecht!) Het hoofdgerecht stel je zelf samen. Je kiest uit verschillende ingrediënten (vis, vlees of gevogelte) die je combineert met de groenten die jou het meest bevallen. Daarna stap je naar de toog, kies je een sausje (pikant of niet, jij beslist) en laat je je zelfgekozen ingrediënten wokken door de koks. De koks wokken op een gasvuur, dus verwacht je aan de nodige vlammen in de pan.

Naast het traditionele wokken, bereiden de koks ook vis en vlees op Japanse wijze op een bakplaat. De gebakken tong moet je zeker eens proeven, die is voortreffelijk. Het vlees zou ook heel lekker zijn, maar dat heb ik zelf niet geproefd.

Een tip: Hou je wokporties bescheiden, dan kan je des te meer verschillende sausjes uitproberen.

Wie na al dat wokken nog een plekje over heeft, kan kiezen uit een ruime keuze aan desserts: fruit, chocomousse, ijs,… Voor de liefhebbers is er Chinese of Japanse saké na de maaltijd. De drankkaart biedt echter voldoende alternatieven aan mensen die zo’n lauwwarm afzakkertje niet zien zitten.

Onze groep was zeer tevreden over de Wok Dynasty. Zelfs beruchte grote eters liepen (rolden) met een voldaan gevoel naar buiten.

Een volledige maaltijd (aperitief, soep, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, wijn bij het eten en een digestief na de maaltijd) kostte ons 30 euro per persoon. Over prijs-kwaliteitsverhoudinge gesproken!

De Wok Dynasty is eerder koel en zakelijk ingericht, maar dit stoort zeker niet. De bediening is zeer vriendelijk (één van de obers bleek een liefhebber van heavy metal te zijn en raakte al gauw aan de praat met één van mijn disgenoten). Ik moest wel enkele keren van mijn stoel opstaan om wat extra wijn en water te bestellen. Maar da’s een klein minpuntje in een zee van pluspunten.

Afsluiter voor de taalpuristen onder ons: Zoek de flagrante dt-fout op het menu.

Praktisch:

open:
maandag tot donderdag van 12.00u tot 14.30u en van 18.00u tot 22.30u
vrijdag tot zaterdag van 12.00u tot 14.30u en van 18.00u tot 23.00u
zondag van 12.00u tot 14.30u en van 18.00u tot 22.00u

L.E. Van Arenbergplein 11-13
3001 Leuven (Heverlee)
tel 016 200 160
fax 016 309 371
info@wokdynasty.be
http://www.wokdynasty.be

Onze keuze:
wokken à volonté!
drank: aperitief van het huis, witte en rode huiswijn en Chinese saké

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.