Wok on air – Snel en goedkoop

Dit restaurant bestaat niet meer, je kan hier nu Japans eten.

Ideaal voor een snelle, goedkope, maar toch gezonde hap. Je kan bij Wok on Air ook gerechten afhalen.

Wat doe je als je een diner date hebt, veel honger, maar niet zoveel tijd? Dan is de Wok on Air in de Tiensestraat een prima optie. Je eten staat meestal na een kwartiertje wachten voor je neus en het smaakt nog ook.

Ditmaal besloot ik als aperitief de Chinese porto te proberen. Hey, wie zegt dat goeie porto alleen maar uit Portugal kan komen? De Chinese variante smaakte mij anders ook behoorlijk en ik kreeg er nog wat kroepoek bij ook.

Het interieur van Wok on Air kreeg onlangs een nieuw laagje verf. Het zeer sobere wit werd voorzien van een tikje kleur door het aanbrengen van grasgroene accenten. Verder blijft het soberheid troef. Je kan er aan een tafeltje eten, of aan de lange toog, als je graag live meemaakt hoe je gerecht klaargemaakt wordt. Ik zit bij voorkeur aan de toog, maar dit is alleen confortabel als je met z’n tweetjes bent.

Het restaurant straalt een beetje een koele sfeer uit. Geen aanrader voor een romantische etentje dus. Maar dat is zo’n snelle hap meestal niet.

Mijn diner date en ik waren nog druk aan het beslissen welk gerecht we zouden nemen, toen we hoorden dat één van de andere bezoekers haar schotel terugstuurde: de koks waren in hun wokenthousiasme vergeten het hoofdingrediënt (varkensvlees) aan haar schotel toe te voegen. Foutje. ;-)

De menukaart van de Wok on Air is redelijk beperkt. Er staan een aantal wokgerechten op, wat maaltijdsoepen en een zeer klein aanbod aan voorgerechten (waaronder dim sum en een heel lekkere pikante soep) en nagerechten. De voorgerechtjes zijn meestal zeer verzorgd. Over de nagerechtjes kan ik jullie geen advies geven, want ik heb na het hoofdgerecht meestal geen plaats meer over voor een dessert.

Je kan ook zelf je eigen wok samenstellen. Je kiest dan uit de verschillende componenten op de kaart en de koks wokken dit dan voor jou.

Groot minpunt aan de Wok on Air: de bediening is vaak zeer onvriendelijk. En vandaag was dat niet anders. Ik denk dat het (nochtans knappe) meisje achter de toog PMS had, want anders kan ik het totaal gebrek aan een glimlach op haar gezicht beslist niet verklaren. Komaan mensen, een beetje glimlachen helpt om de goeie sfeer te bevorderen.

Een tip voor wie de onvriendelijke bediening en de wat kille sfeer wil ontlopen: je kan alle gerechten afhalen. Kan je genieten van de lekkere wokgerechten bij je thuis. Want het eten zelf, daar valt voor die prijs weinig op aan te merken. Wij waren per persoon nét iets meer dan tien euro kwijt en we hadden zeker meer dan genoeg gegeten.

Praktisch:
Wok on Air
Tiensestraat 62
3000 Leuven
tel 016 62 47 83
fax 02 732 29 77

Onze keuze:
Wok van de week (varkensvlees met groenten en pruimensaus)
Veggie noodle (8 soorten kraakverse groenten met tofu en eiernoedels in de wok)

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Wok on air – Snel en goedkoop”

Steven
(on februari 13th, 2009 at 16:47)

Op mij lacht die nochtans wél altijd :)
maar inderdaad aanrader, vooral voor afhaal (niet bellen het is altijd zo klaar)