Mamma Mia – Italiaanse keuken

Authentiek en gezellig Italiaans restaurant in de Parkstraat. Vooral bekend om de pizza’s.

Restaurant Mamma Mia moet zowat een begrip zijn in Leuven. Het is er onveranderlijk gezellig druk en je wordt er altijd met open armen ontvangen.

Het interieur en de bediening ademen een authentieke Italiaanse sfeer uit. Het personeel is zeer vriendelijk, de patron is een echte Italiaan en zowat de gehele bediening bestaat uit fervente voetbalsupporters.

De Mamma Mia is vooral bekend om zijn lekkere pizza’s. Vaak zit niet alleen het restaurant stampvol, maar staat er ook nog eens een lange rij te wachten op de afhaalpizza’s. Ondanks de drukte moet je nooit echt lang wachten op je bestelling. De oven produceert een gestage stroom dampende pizza’s om de hongerige magen te spijzen.

Je kan natuurlijk ook pasta eten in de Mamma Mia, maar die vind ik persoonlijk minder lekker. De sausjes zijn gewoontjes en de pasta is niet al dente genoeg naar mijn smaak. Gelukkig valt de prijs heel erg mee. Geen wonder dat de Mamma Mia ook erg geliefd is bij de studenten. Een pizza kost er tussen de zeven en twaalf euro.

Als je zin hebt in een voorgerecht, probeer dan zeker eens de heel lekkere tortellini in brodo soep, een soort bouillon met gevulde pastahapjes in. De moeite en je krijgt een erg grote portie. Voor de zoetekauwen die niet op hun lijn moeten letten, kan ik als dessert de zabaglione aanraden. Verrukkelijk.

Let ook op de persoonlijke toets van het interieur. Padre Pio is alomtegenwoordig en tijdens het wachten op je afhaalpizza kan je de foto’s van de uitbaters bewonderen.

Praktisch:

Parkstraat 107
3000 LEUVEN
tel 016 23 15 88

gesloten op zaterdag en zondag

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.