Himalaya restaurant – Nepali and Indian food

Nepalese en Indische gerechten voor mensen die geen schrik hebben van een beetje spicy. (Geen zorgen, er is brood en rijst voorzien om te blussen en er zijn ook minder pikante gerechten voor de doetjes onder ons.)

Een nieuw restaurant op de Tiensevest dat Nepalese en Indische gerechten reserveert, dat moesten wij, als liefhebbers van spicy food, natuurlijk eens proberen!

Aan de buitenkant ziet het er niet zo spectaculair uit, maar eens je binnen bent, blijkt dit pand een zeer ruim restaurant te huisvesten. De wanden van restaurant Himalaya zijn versierd met houtsnijwerk en gigantische schilderijen van Nepalese landschappen. Achteraan bevindt zich een toog met de typische vorm van een Pagora tempel. Opvallend zijn de twee massieve bronzen klokken die in het restaurant hangen.

Het menu is zeer uitgebreid. Je hebt de keuze tussen verschillende traditionele specialiteiten. Bij het lezen van de kaart, viel ons de grote gelijkenis op met restaurant Basecamp in de Naamsestraat (ook het interieur lijkt erg op dat van restaurant Basecamp). Zelfs sommige taalfouten kwamen ons bekend voor. Is dit restaurant misschien van dezelfde uitbaters?

De bediening is zeer vriendelijk. Je moet wel een beetje Engels kennen (gewoon aanwijzen op de kaart kan ook), want het Nederlands van de obers is gebrekkig en ze kennen de regels van de etiquette niet zo goed. Het eten wordt geserveerd met een karretje. Leuk! Bij mijn weten is restaurant Himalaya het enige restaurant in Leuven dat zijn gerechten zo serveert. (Jullie mogen mij steeds corrigeren in de commentaren.)

Na lang twijfelen, kies ik de scampi vindaloo. Volgens de kaart is dit een behoorlijk pikant gerecht. Ik ben benieuwd…

Nadat wij onze bestelling hebben opgegeven komt er een koppel met een peuter binnen. Ze vragen naar een kinderstoeltje, maar dat is jammer genoeg niet aanwezig. Nog iets om in te investeren, dus.

En hoe was het eten? Wel, dat was overheerlijk. Mijn scampi’s waren écht pikant en niet een flauw Westers afkooksel van pikant. Het erbij geserveerde brood en rijst waren heel lekker. De gerechten worden ook zeer smakelijk gepresenteerd in aparte verwarmde potten en schalen.

Een hoofdgerecht kost tussen de twaalf en twintig euro. ‘s Middags kan je er gaan lunchen voor tien euro. Wie liever uitgebreid tafelt, kan kiezen voor één van de aangeboden menu’s. De prijzen hiervan variëren tussen de 20 en 35 euro, drank niet inbegrepen.

Klein minpuntje: we moesten nogal lang op de rekening wachten.

Praktisch:

Himalaya Restaurant
Tiensevest 14
3000 Leuven

tel 016 29 39 89
email info@himalayan.be

open:
van 12.00 – 14.30u en van 18.00 – 23.00u
gesloten op zondag

Onze keuze:
scampi vindaloo met pilaurijst
thali himalaya
Link: http://www.himalayan.be

Bookmark and Share

Er zijn 11 reacties op “Himalaya restaurant – Nepali and Indian food”

Idetrorce
(on december 16th, 2007 at 8:10)

very interesting, but I don’t agree with you
Idetrorce

 
C-c
(on januari 15th, 2008 at 21:55)

Goeiendag ,

Er gaat een Nepaleze restaurant in Oostende openen
Het noemt ‘ Royal Nepal ‘
Ze zijn gespecialiseerd in Momo en Tandoori
Ik wil best eens gaan naar de Himalaya restaurant
Klinkt interessant !

Groetjes

 
Lotte
(on februari 5th, 2008 at 13:15)

HEe, C-c,
Ik las onlangs ook dat er een nieuw Nepalees restaurant is in Oostende (Stene), weet jij toevallig het telefoonnummer niet?
Ik kan het nergens meer terug vinden!

Alvast bedankt!!!

 
C-c
(on maart 10th, 2008 at 12:24)

Hey Lotte ,
Sorry dat het zo lang duurde tegen dat ik weerschreef !
Khad je bericht nu maar gezien
Hier is de nr. van Royal Nepal
059 50 22 03

Groetjes !!

 
deepy
(on augustus 18th, 2008 at 17:03)

er is een nieuwe nepalese restaurant noemt NAMASTE in naamse straat 25 in leuven.ge moet zekzr gaan eten .veel lekker than in himalaya of basecamp.en stuk betaalbar
voor reservatie tel nr 016582558

groetjes

 
Carolien
(on augustus 18th, 2008 at 19:11)

@deepy: En u bent zeker de uitbater van Namaste? ;-)

 
Johan
(on januari 5th, 2009 at 20:00)

Ivm NAMASTE: ik ben er eens langsgelopen voor informatie (nog niet gegeten).
De eerste indruk is prima: een jong koppel runt de zaak. Het zijn echte Nepalezen: vriendelijk en met de glimlach, zoals in Nepal zelf hé.
Heel gedienstig. Het is er kleiner dan de Himalaya en qua interieur ook anders maar best gezellig en helemaal niet kitcherig.
Wat de prijzen betreft: het valt inderdaad goed mee.
Nu nog eens gaan eten en dus polsen of die 1e indruk ook klopt (ik twijfel er eigenlijk niet aan).

 
ann V.
(on januari 6th, 2009 at 14:19)

De baas van basecamp en Himalaya Sarma is een echte zak! Toen we hem vroegen voor één keer mee te werken voor ons feest waarvan de opbrengst ging naar de Nepalese straatkinderen, rekende hij 700 euro voor het bereiden van een grote pot eten indien wij ook alle ingrediënten betaalden. Gewoon voor de bereiding dus! Mij ziet hij nooit meer!
Leve restaurant Namasté!

 
Evelien
(on januari 19th, 2009 at 16:53)

OK, allemaal heel goed de commentaartjes enzo… maar vinden jullie het ook niet te opvallend? Het is overduidelijk dat de slechte commentaar op Basecamp en Himalaya zelf van Namaste komen! Ik vind het eigenlijk wel heel kinerachtig en belachelijk! Ten eerste komen beide bazen van Nepal en moeten zij elkaar dan niet wat steunen in hun werk? Het wordt me nogal te dramatisch en ook hun commentaar over de baas enz. heeft niks te maken over de kwaliteit van het eten!
Gewoon als steun van een vaste klant van Basecamp!

 
annH
(on maart 12th, 2009 at 10:28)

Ik ga zowel bij Basecamp als Namaste. En ik vind ze beiden lekker. Maar Namaste vind ik nog iets verfijnder. Maar waar je ook gaat, je zal lekker gegeten hebben. :-)

 
Ellen (uit Nederland)
(on december 14th, 2013 at 16:37)

Geweldig gegeten, niet te duur, betaalbare goede wijn. Vriendelijke bediening. Er was een stel met een klein kind, dat zat in een kinderstoel, dat is dus inmiddels gerealiseerd.
Voor ons was het helemaal af !!