Mama Wong en haar kruiden

Verse Chinese gerechten tegen zeer betaalbare prijzen. De bediening is wel niet altijd even efficiënt.

Iets meer dan een jaar geleden ging er een nieuw Chinees restaurant open op de Naamsesteenweg. Nu vragen jullie je misschien af of er in Leuven nood is aan nóg een Chinees. Wel, het concept van Mama Wong wijkt toch wat af van de doorsnee Chinees. De gerechten worden met nét iets meer zorg bereid en de gebruikte kruiden zijn altijd vers. En dat proef je.

Mama Wong is niet alleen de naam van het restaurant, het is ook de naam van de kokkin die de lekkere gerechten bereid. Als het niet te druk is, wordt je zelfs bediend door Mama Wong herself. Ze is niet voor niets het uithangbord van dit restaurant.

Het restaurant ligt op de hoek van de Naamsesteenweg en het Van Arenbergplein. Geen ideale ligging om terrasjes buiten te zetten, maar wel veel parkeerplaats voor de bezoekers die met de wagen komen.

Het interieur van het restaurant is een interessante mengeling van modern en traditioneel. Ik hou vooral van de mooie houten vloer en de sfeervolle ventilatoren aan het plafond. De Chinese muzak die als achtergrondmuziek gespeeld wordt, kan mij iets minder bekoren. Maar tijdens een goed gesprek, let je daar natuurlijk niet op.

De bediening is zeer vriendelijk, maar niet echt professioneel. Wie gesteld is op het naleven van de etiquette, zal toch het één en ander door de vingers moeten zien. En efficiënt kan je de bediening ook niet noemen.

‘s Middags kan je bij Mama Wong een lunchmenu nemen voor maar tien euro. Voor die prijs heb je een soep en hoofdgerecht en zeker meer dan voldoende gegeten. Als het druk is, moet je soms wel wat langer wachten. Niet zo geschikt als je haast hebt.

Je kan steeds één van de suggesties nemen. De prijzen hiervan variëren tussen de tien en zeventien euro. Een eerlijke prijs voor een lekkere en gezonde (vers!) maaltijd. Persoonlijk vind ik de pekingeend met ananas een echte aanrader.

Het is ook mogelijk om de gerechten af te halen.

Toch een minpuntje: de site www.mamawong.be is al meer dan een half jaar onder constructie. Benieuwd wat ze er uiteindelijk van zullen maken.

Praktisch:
Naamsesteenweg 178
3001 Heverlee
tel 016 22 82 12
fax 016 23 86 82
http://www.mamawong.be

Onze keuze:
Pekingeend met ananas in pikante saus

Mama Wong

Foto door Peter Keyngnaert.

Bookmark and Share

Er zijn 9 reacties op “Mama Wong en haar kruiden”

marjan
(on december 14th, 2007 at 0:17)

Wij zijn tijdens de zomer een keer bij Mama Wong gaan eten en ik was er heel tevreden over!

Het eten is lekker vers bereid en er is veel keuze.
Wij zijn er geweest tijdens het weekend op een rustig moment en waren wel tevreden over de bediening. Het personeel was heel vriendelijk en we moesten niet lang wachten.

Ik ga er zeker nog eens terug om andere gerechten uit te proberen!

 
Marleen
(on november 21st, 2008 at 17:32)

We zijn al een aantal keren gaan eten en het eten is steeds zeer vers en zeer lekker gekruid.
Inderdaad, de bediening kan beter, maar het eten is zeker het wachten waard.
Als je eens iets anders wil dan een doordeweeks Chinees restaurant, dan kan dit zeker tellen. Elke portie is een individueel bord.
Echte aanrader.

 
Ingrid
(on maart 2nd, 2009 at 11:43)

Mama Wong is zeker een aanrader. Niet alleen voor het eten, maar ook voor de sfeer; zo heerlijk gemoedelijk! En je hebt een leuk zicht op de markt in Heverlee en de Naamsesteenweg, lekker mensen kijken dus!

 
Siska
(on februari 22nd, 2010 at 14:03)

We zijn vorige week voor de 4de keer gaan eten bij Mama Wong.

De bediening is inderdaad niet “zoals het hoort”, maar de kelner (zoon van mama Wong?) herkende ons al.
(Enige wat mij meer stoort dan de bediening: de krappe tafeltjes)

Maar de rekening maakt veel goed: wij hadden voor 4 personen, ( 4 X voorgerecht, 4X hoofdgerecht – incl. een fles wijn en 2 flessen spuitwater) een rekening van nog geen € 120 

Wat ons betreft is dit restaurant een aanrader

 
johnny vogels
(on februari 11th, 2011 at 14:34)

Ik heb al veel goeds gehoord over Mama Wong. Ik ga vandaag eerst Kwai TakeAway beoordelen, en zal in de toekomst zeker binnenspringen in Mama Wong om te zien of ze een vermelding waard zijn of niet.

Vogels

-recensent restogids

 
Jan
(on juli 15th, 2012 at 19:44)

Eten is prijs kwaliteit goed, mr dan houdt het ook op. Bediening is vriendelijk maar vaak is het echt te lang wachten. Zoveel couverts runt zelfs de beste mama niet met een personeelslid!

 
Frank
(on december 7th, 2012 at 19:36)

Wij zijn al enkele jaren fan van het smaakvol ingerichte interieur, de verse en zeer smaakvolle ingrediënten en de voordelige prijs. De bediening heeft soms Fawlty Towers allures (op z’n aziatisch) maar dat nemen we d’r met plezier bij. Maakt ondertussen deel uit van het concept.

 
Sven Rosseels
(on mei 12th, 2014 at 15:34)

Ik ben al enorm vaak gaan eten in dit restaurant.Het eten is er overheerlijk!De beste Oosterse keuken die je maar kunt bedenken.De zaal verantwoordelijke kent ons al zo goed dat hij perfect vanbuiten weet wat we meestal bestellen :)!

 
Joeri
(on december 19th, 2015 at 22:21)

Mama Wong is Mama Wong. Dus zoals bij de mama. Niet professioneel bediend maar wel met liefde bereid, met verse groentjes, kruiden en ingrediënten en … lekker… oh zo lekker. Zoals bij een Mama t altijd is. Ik ken azie als in mijn achterzak en dit is een van de weinige aziatische restaurantjes die echt die pure smaken van daar, mét kwaliteit hier kan brengen.

Al jaren klant en dat tikkeltje amateurisme bij de supervriendelijke bediening nemen we er altijd graag bij!