Quo Vadis

Het verhaal van een niet zo toffe eetervaring.

Op zaterdag 6 mei 2006 besloten we na een namiddagje verhuizen met een groepje van zeven personen iets te gaan eten in de Quo vadis. Nu herinnerde ik mij de Quo Vadis van een bezoekje enkele jaren geleden als een goedkoop maar degelijk restaurant met vooral Italiaanse gerechten. Mijn disgenoten waren op voorhand alvast zeer lovend over de lekkere pizza’s.

We hadden geluk om nog een plaatsje te bemachtigen. Met zeven personen op een zaterdagavond is dat niet altijd even evident in de Muntstraat. Gelukkig was er nog een tafel voor acht personen vrij op het tussenverdiep.

Nu, waarom ben ik dit artikel begonnen met een uitdrukkelijke vermelding van de datum van ons bezoek? Er liep nogal het één en ander mis tijdens ons dineetje en om discussie achteraf te vermijden, zet ik er de datum bij. Misschien hebben jullie op andere dagen wél positieve ervaringen gehad.

Maar laat mij beginnen bij het begin. Het interieur van de Quo Vadis is ingericht met elementen uit de maritieme sfeer. Niet helemaal mijn smaak, maar moest de zondvloed komen, dan kan je nog altijd één van de reddingsboeien aan de muur grijpen om het vege lijf te redden. ;-)

De gerechten op de kaart zijn vooral pizza’s en pasta’s, alhoewel er ook andere gerechten mogelijk zijn. Voor de liefhebbers van een kleine hap, is er ook een beperkt aanbod traditionele tapas (da’s zowaar een rage aan het worden).

Ok, so far, so good. Ons gezelschap nam eerst een aperitiefje om op ons gemak de menukaart (die ook dienst deed als onderlegger) te kunnen inspecteren. Eén van de bestelde aperitieven was een Pisang Ambon. Mijn disgenoot had uitdrukkelijk gevraagd om daar fruitsap bij te geven, dus groot was onze verbazing toen hij een glas aangeboden kreeg met het helgroene goedje in, zonder spoor van fruitsap. Nuja, een kleine vergetelheid, kan gebeuren. Dus informeren wij vriendelijk bij de ober waar het fruitsap blijft. Waarop deze ober staalhard beweert dat het fruitsap al in het glas zit. Wij: “Euh neen, kijk, dat ziet knalgroen, mét fruitsap erbij hoort dat licht groenig geel te zien.” Het dispuut raakte pas opgelost toen de ober er een collega bijhaalde die ons verhaal bevestigde. Er ontbrak inderdaad een flesje fruitsap.

Blijkbaar had deze kleine woordenwisseling een slechte invloed op het humeur van onze ober, want een glimlach kon er niet meer vanaf bij het opnemen van onze verdere bestellingen. Iedereen in ons gezelschap nam een pizza, behalve ik, want ik had meer zin in een scampi salade.

Toen de pizza’s opgediend werden, bleek echter dat er iets misgelopen was met onze bestelling. Eén van de pizza’s was niet wat we gevraagd hadden. Wij probeerden dit op een vriendelijke manier aan de ober uit te leggen. Maar die hield staande dat wij écht wel een pizza cipolle gevraagd hadden.

Enfin, na wat heen en weer gediscussieer, droop de ober af met de foute pizza. Ondertussen had ik mijn slaatje nog steeds niet gekregen. Iedereen aan tafel was bediend, behalve dan mijn onfortuinlijke disgenoot die een foute pizza had gekregen en ikzelf. Toch maar eens geïnformeerd waar mijn slaatje bleef. De ober keek mij aan met een gezicht als een donderwolk, maar twee minuten later stond mijn slaatje voor mijn neus.

Dat slaatje was maar zozo. De scampi waren ondertussen al wat afgekoeld (vermoedelijk stond mijn slaatje beneden al een tijdje koud te worden) en ik vond een zwarte haar die beslist niet van mij was tussen de groentjes. Juk. Verder kan ik jullie geruststellen dat mijn disgenoot uiteindelijk toch de juiste pizza heeft gekregen.

Toegegeven, de Quo Vadis is niet zo duur (je betaalt tussen de acht à twaalf euro voor een pizza), maar voor dezelfde prijs kan je elders in Leuven (Mamma Mia, Muy Sapore) beter eten en dan krijg je tenminste excuses als de ober een fout gemaakt heeft.

Na deze ervaring denk ik dat het nog lang zal duren voordat ik opnieuw wat ga eten in de Quo Vadis. Maar laat mijn negatieve ervaring jullie niet weerhouden het zelf eens te proberen…

Nog één extra minpunt: de Quo Vadis aanvaardt geen muntstukken van één en twee eurocent. Ik kan begrijpen dat die koperstukjes niet altijd even handig zijn, maar tot op de dag van vandaag zijn dit nog steeds wettige betaalmiddelen in België.

Praktisch:
Muntstraat 11
3000 Leuven

open:
van 12.00 – 14.30u en van 17.30 – 22.30u
gesloten op maandag en zondag

Onze keuze:
Een assortiment pizza’s en een scampi salade

Bookmark and Share

Er zijn 12 reacties op “Quo Vadis”

Waarheen vanavond?
(on februari 20th, 2008 at 15:12)

[…] Vadis, een no-nonsens pizzeria waar ik al een tijdje niet meer gegeten had. Eerder had Carolien er minder positieve ervaringen mee, maar 2006 is al een tijdje geleden en ik heb er vroeger al lekker […]

 
jeronimo
(on juli 1st, 2008 at 14:07)

minne favo pizzatent toen ik nog Leuvenaar was :-)
probably the best pizza in town was toen wel redelijk waar

 
TIM
(on januari 1st, 2010 at 2:37)

IK HEB IN QUO VADIS GEWERKT

DE INRICHTING HEEFT TE MAKEN MET DE NAAM QUO VADIS WIL ZEGGEN WAAR GA JE HEEN DAAROM DAT HET IS INGERICHT ALS EEN BOOT

QUA BEDIENING KAN IK U ZEGGEN DAT ER IN ALLE ZAKEN VAN LEUVEN SLECHTE GARCONS EN ER IS NU EEN MAAL VEEL STUDENTEN DIE DENKEN DAT HORECA GEMAKKELIJK IS IK BEN PROFFESIONEEL GEDIPLOMEERD KOK EN GARCON HEB ER EEN HELE TIJD GEWERKT EN SPREEK UIT ERVARING

IK EET HEEL GRAAG ITALIAANS PIZZA MET VOORKEUR EN DE PIZZA’S ZIJN DE BESTE VAN LEUVEN DE DEEG WORDT DAGELIJK VERS BEREID WAT IN VEEL PIZZARIA’S UIT DE DIEPVRIES KOMT ALS JE NAAR EEN PIZZARIA GA DAN EET JE GEMAKKELIJKER EEN PIZZA NATUURLIJK MOET JE ANDERE GERECHTEN SERVEREN MAAR IN QUA VADIS ZIJN DE PIZZA’S HET LEKKERST OMDAT ALLE INGREDIENTEN VERS ZIJN EN ALLA MINUTE WORDT GEMAAKT

IK GA NU NOG REGELMATIG NAAR QUO VADIS EEN PIZZA ETEN EEN VAN DE REDEN DAT DE PIZZA ZO LEKKER OOK IS IS OMDAT DE BAAS ZELF ACHTER DE PIZZATOOG STAAT EN ZE KLAARMAAKT

DIT IS MIJN ERVARING OVER DEZE PIZZARIA EN DAT WEET UIT MIJN EIGEN ERVARING ALS JE DAT TOEN ONMIDDELIJK AAN DE VERANTWOORDELIJKE HAD VERMELD DAN HAD HIJ DAT ZEKER ZIJN VERONTSCHULDEGINGEN AAN GEBODEN EN HET GOEDGEMAAKT

 
Carolien
(on januari 1st, 2010 at 20:52)

U hoeft niet te roepen, we verstaan u zo ook.

 
TIM
(on januari 5th, 2010 at 19:56)

MIJN KLAVIER IS KAPOT IK KAN ENKEL NOG IN CAPS TYPEN SORRY VOOR JE OORTJES CAROLIEN

 
Marleen
(on januari 16th, 2010 at 21:47)

ik ben afgelopen week voor het eerst in Quo Vadis geweest en zeker niet voor het laatst, heerlijke verse pizza gehad, mercikes

 
Petra
(on februari 12th, 2010 at 9:21)

Er zijn tegenwoordig veel etablissementen die geen muntjes van 1 en 2 eurocent meer aanvaarden…
Probeer dan de Notre Dame maar eens:
– geen muntjes van 1, 2 of 5 eurocent
– enkel Ticket Restaurant maaltijdcheques
– geen dessert zonder drank….

Ik vond de Quo Vadis vroeger altijd goed voor zijn pizza’s, vanavond zal ik wel merken of het nog zo goed is :-)

 
tine
(on maart 13th, 2010 at 13:14)

hahaha een haar in het eten. wij westerlingen vinden dat al vies! en een norse man die u alsnog bediend. weet hoe rijk je bent dat je ergens uit kan eten! maar ja, consumenten klagen nu eenmaal.
denk dat er iemand voor je eten heeft gezorgd. dat de man niet lachtte, dat is ongelukkig wel. We houden allemaal van mensen waar het geluk van af straalt! smakelijk, en ga nog maar eens terug. Dubbele ervaringen zijn altijd relevanter dan enkele.

 
Carolien
(on maart 14th, 2010 at 13:57)

Als consument betaal je voor een bepaalde ervaring of een bepaald product. Als die ervaring of dat product niet aan de verwachtingen voldoen, is het je volste recht om hierover te klagen. Ik ben na dit artikel niet meer terug geweest in de Quo Vadis, er zijn, naar mijn mening, betere restaurants in Leuven.

 
Deetr
(on augustus 1st, 2011 at 0:02)

Beste,

Ben bij dit artikel uitgekomen, na het zoeken vd openingsuren van quo vadis.
Wij gaan al jaren als we in leuven komen, eten bij quo vadis. Altijd goede bediening gehad, eten is prijs/kwaliteit.
We gaan er morgen terug heen! De starter van deze thread heeft pech gehad met een slechte jobstudent.
En het afbreken van een zaak met het ‘ober, er zit een haar in m’n’- verhaal is niet nodig..

Gegroet, deetr

 
jolien
(on november 4th, 2011 at 20:02)

Ik ben al vaak naar de quo vadis gegaan, ze hebben er de lekkerste pizza die ik ooit heb gegeten.
Ik denk dat je een beetje overdrijft. Het is een goed restaurant en ik ben altijd bediend door vriendelijke obers. Volgens mij moet je er nog eens gaan eten, mischien krijg je dan een goede indruk.

 
Ann V.
(on januari 28th, 2012 at 5:12)

SUPERlekkere pizza’s!