De Lange Trappen

Brasserie gelegen vlakbij de de Sint-Pieterskerk. Gezellig in de winter, mooi terras in de zomer. Voor een eenvoudige, betaalbare maaltijd.

Brasserie De Lange Trappen is een gezellig etablissement in hartje Leuven. Je kan kan hier terecht voor zowel een kopje koffie als een hartige snack. Op de kaart vind je traditionele snacks zoals croques, salades, pasta’s, grillades en een aantal verschillende scampi gerechten. Om de dorst te laven serveert De Lange Trappen Stella, Hoegaarden en Leffe als bieren van het vat. Er is bovendien een ruim aanbod aan andere bieren, waaronder trappisten.

De grote troef van De Lange Trappen is het mooie terras in de zomer, met uitzicht op de trappen van de Sint-Pieterskerk. Het interieur van De Lange Trappen is ouderwets gezellig, met een houten bar en ijzersmeedwerk. Er is niet zoveel plaats op de benedenverdieping, waardoor het op koude winteravonden vaak zoeken is naar een plaatsje.

Op het eerste verdiep van De Lange Trappen zijn er twee zaaltjes die afgehuurd kunnen worden om een feestje te geven. In totaal bieden die zaaltjes plaats voor zo’n zestig personen.

Bij ons bezoekje aan De Lange Trappen hadden we het geluk te kunnen genieten van een stralende zonnetje op het terras. Om onze dorst te lessen namen we eerst een versgeperst sinaasappelsap als aperitief. Mijn vriend en ik hadden allebei zin in een pasta, dus onze keuze was snel gemaakt.

Na iets meer dan een kwartier wachten, stond de pasta al voor onze neus. Kwa efficiëntie kan dat tellen. Ik had een vegetarische pasta genomen en misschien was dat niet zo’n verstandige keuze, want de smaak van de pasta was eerder flets te noemen. Bovendien was mijn pasta een beetje te lang gekookt, wat bijdroeg aan het smaakgebrek van de schotel.

Mijn vriend was daarentegen zeer te spreken over zijn pasta. Misschien has ik gewoon een foute keuze gemaakt? Veggie gerechten op restaurant zijn inderdaad vaak nogal flauw van smaak. Wat helemaal niet zo hoeft te zijn, want er zijn genoeg kruiden die een pittig smaakje aan een veggie schotel kunnen verlenen. Maar goed, mijn pasta viel dus tegen.

De gemiddelde prijs van een maaltijd bedraagt zo’n 15 euro. Voor die prijs mag je natuurlijk niet al te kieskeurig zijn. Ik zou De Lange Trappen eerder aanbevelen om gezellig iets te gaan drinken dan om lekker te gaan tafelen. Voor een snelle, eenvoudige hap is dit wel een geschikt etablissement.

Praktisch:
Mathieu de Layensplein 1
3000 LEUVEN
tel 016/22 37 77

open:
van maandag tot zaterdag van 9.00 tot 2.00u
zondag open vanaf 12.00u
keuken open van 11.30 tot 23.00u

Onze keuze:
Vegetarische pasta met broccoli, ricotta en pijnboompitten
Pasta Sint Pieter met gerookte zalm, prei, roomsaus en zongedroogde tomaten
Versgeperst sinaasappelsap

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “De Lange Trappen”

linda bolckmans
(on oktober 18th, 2015 at 20:37)

Beste,

Op 11 november kom ik graag met enkele mensen (4à5) naar Leuven.
Om ’s middags iets te eten ben ik op zoek naar een gelegenheid.
Zijn jullie dan geopend?

Dank voor uw reactie

Groeten, Linda Bolckmans