Het Pannenkoekenhuis

Pannenkoeken associëren de meeste mensen met suiker, stroop, chocolade en andere zoetigheden. Dat het ook anders kan, bewijst het Pannenkoekenhuis in de Brusselsestraat.

De naam zegt het al, de specialiteit van het huis zijn pannenkoeken. Op de kaart vind je zowel gezouten als gesuikerde pannenkoeken. Ideaal voor wie een hartige maaltijd wil, maar ook de zoetekauw komt hier aan zijn trekken. De kaart biedt een ongelooflijk assortiment aan pannenkoeken. Voor wie alles al geprobeerd heeft, zijn er nog steeds de suggesties. En wie geen pannenkoeken lust (bestaan er zulke mensen?), kan nog altijd een salade eten met een ijsje als dessert.

De bediening in het pannenkoekenhuisje is zeer snel. Je maakt je keuze en enkele minuten later ligt er al een dampende pannenkoek op je bord. Je krijgt er ook echt waar voor je geld. Voor anderhalve euro (1.5) heb je al een zoete pannenkoek met suiker. Weinig etablissementen in Leuven doen het hen na.

Wie een hartige pannenkoek wil, betaalt zo tussen de 5 à 7 euro. En geloof me, met zo’n pannenkoek heb je echt meer dan genoeg gegeten. Ik had zelfs moeite om mijn pannenkoek met aubergines helemaal op te krijgen. Neen, met honger zul je hier niet buiten stappen. Nu moet ik wel zeggen dat ik persoonlijk de pannenkoek met aubergine wat flets van smaak vond, misschien ben ik toch eerder een liefhebber van zoete pannenkoeken. ;-) Maar wie snel en goedkoop wil eten, zit zeker goed in het Pannenkoekenhuis.

Het interieur is eenvoudig, maar proper. Binnen is er plaats voor 38 personen. Er is ook gedacht aan kinderzitjes voor wie tijdens het shoppen met zijn kroost hier een pannenkoek als vieruurtje wil komen eten. In de zomer staan er ook enkele tafeltjes buiten in het winkelwandelgedeelte van de Brusselsestraat. Kan je in de zon van je pannenkoek genieten.

Het Pannenkoekenhuis heeft ook een meeneemservice, voor wie zijn pannenkoeken liever uit het vuistje eet. ;-)

Praktisch:
Brusselsestraat 26
3000 Leuven
tel 016/20 34 64
email pannekoeken_brt@yahoo.com

open van 11.00u tot 23.00u

Onze keuze:
pannenkoek met warme chocolade
pannenkoek met aubergines gebakken in olijfolie, gehakt klaargemaakt in tomatensaus, basilicum en parmesan
pannenkoek met broccoli, geitenkaas, saus, basilicum, dennenpitten met (of zonder) spekjes

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Het Pannenkoekenhuis”

Kristien
(on februari 13th, 2008 at 21:24)

Ik ben ook dol op het pannekoekenhuisje!

Pannekoeken of gewoon het ijsje kilimanjaro (warme bosvruchten) zijn echt ZALIG !!

 
Kristof
(on april 8th, 2010 at 9:19)

Erg goede pannekoeken! Aanrader!

 
Anouk
(on januari 12th, 2011 at 10:44)

De pannenkoeken zijn hier idd lekker (de prijzen zijn intussen wel iets gestegen maar jouw bericht is dan ook van 2006). Er zijn intussen wel andere eigenaars zou ik denken want de kaart is veranderd (die pannenkoek met aubergines vond ik niet meer terug en ook geen suggesties). Een lekker (en snel) alternatief voor een belegd broodje, denk er wel aan om niet je beste kleren aan te doen want de pannenkoekengeur kruipt in je kleren…

 
Dries
(on november 22nd, 2015 at 17:58)

Bestaat dit pannenkoekenhuisje nog? Of heeft iemand toevallig een aanrader om in Leuven pannenkoeken te eten? :-)

 
Carolien Coenen
(on november 22nd, 2015 at 22:15)

Dit bestaat helaas niet meer. Je kan altijd Le Graal op het Rector De Somerplein eens proberen. http://leveninleuven.be/2015/10/17/le-graal/