Voltaire – Culinair genieten

Voor de liefhebbers van een verfijnde keuken en een joviale bediening is de Voltaire in Heverlee zeker een aanrader. Wie niet zoveel honger heeft, kan er ook terecht voor snacks.

Mijn vriend en ik (ok, eigenlijk ik, maar dat klinkt zo egocentrisch) hadden zin om nieuwe culinaire horizonten te verkennen. Enkele jaren geleden waren we eens per ongeluk in de Voltaire in Heverlee terechtgekomen en dit was als een aangename eetervaring ergens in mijn geheugen blijven voortleven. Vandaar dat we besloten om uit onze veilige Leuvense cocon te treden en ons helemaal naar het verre Heverlee te begeven. ;-)

De Voltaire is gelegen aan een boomrijke laan en bestaat uit vier themavertrekken. Mijn vriend en ik kregen een tafeltje in het rookvrije boothuis. Het boothuis wordt gedomineerd door een houten skiff die aan het plafond hangt. Er is ook een brasserie gedeelte met een gezellige open haard en een bibliotheek voor wie rustig wil genieten. Het vierde themavertrek is de Orangerie. De inrichting van deze vertrekken is eerder klassiek te noemen. Foto’s van vind je terug op de website. Op de eerste verdieping is er een salon en een feestzaal voor groepen tot 80 personen met een afzonderlijk terras.

We begonnen onze avond met twee glaasjes vonkelwijn, Zuidafrikaanse schuimwijn. De naam alleen al maakt je vrolijk gezind, de smaak nog meer. Tijdens het nuttigen van ons aperitief bestudeerden we de menukaart. We hadden voor de verandering eens geen haast, dus kozen we een menu met voorgerecht en dessert. Als amuse-bouche kregen we een lekker fris soepje, dat ons het beste deed verhopen voor de rest van de maaltijd. En we werden niet teleurgesteld.

Het voorgerecht, het hoofdgerecht en het dessert waren tot in de puntjes verzorgd. De smaken op het bord vulden mekaar aan en de combinaties waren toch bijzonder genoeg om de interesse vast te houden. Bovendien waren de porties niet te groot waardoor je niet met een overladen gevoel zat. Jammer dat mijn vriend en ik met de wagen waren. Als mijn vriend Bob is, beperkt ik ook uit solidariteit mijn alcoholconsumptie. We gaan dus nog eens terug moeten gaan met de fiets of te voet om de wijn uit te proberen. ;-)

De bediening in de Voltaire vond ik zeer vriendelijk en correct. Alleen had mijn vriend soms wat moeite om de ober te verstaan, maar dat kan ook aan mijn vriend zelf gelegen hebben. ;-) De gangen volgden mekaar niet te snel op zodat we genoeg tijd hadden om alles wat te laten zakken.

In totaal kostte dit bezoekje aan de Voltaire ons 80 euro. Niet goedkoop, maar wel een schappelijk prijs voor de driegangenmenu die we op ons bord kregen. Een bezoekje aan de Voltaire hoeft echter niet per sé zo duur te zijn. Er is ook een ruim aanbod aan snacks. Wij vonden de Voltaire alvast een aanrader!

Praktisch:
Jules Vandenbemptlaan 6a
3001 Heverlee
tel 016/20 44 43

open:
van 11.00 tot 23.00u
gesloten op maandag

Onze keuze:
Voorgerecht:
Salade met gerookte parelhoen en truffelvinaigrette
Gebakken sint jacobsvrucht op gemarineerde artisjo,k rode biet en asperges

Hoofdgerecht:
Roodbaars met risotto van parmesan, gebakken prei en limoenolie
In olijfolie gebakken wilde zeebaars en witloof gevuld met champignons

Dessert:
Abrikozencompote met mousse van witte chocolade
Crème brûlée van kokosnoot
Link: http://www.voltaire.be

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Voltaire – Culinair genieten”

Leuven blogt » Blog Archive » Soirée Saveur in de Voltaire
(on januari 8th, 2008 at 15:56)

[…] tip voor de fijnproevers onder onze lezers. Restaurant Voltaire plaatst regelmatig nieuwe suggesties op haar menukaart. Om de vaste klanten met de nieuwe […]

 
Daniel
(on november 17th, 2012 at 0:49)

We waren er met een grote groep en hebben 1u30 moeten wachten op ons hoofdgerecht. Dat bleek dat ook nog niet warm genoeg te zijn… Spijtig, maar voor ons was dit een serieuze afknapper!