Restaurant Etenstijd

Iets duurder restaurant in de Muntstraat dat originele creaties serveert.

Kermis in Leuven. Veel volk in de stad, een mooie warme nazomeravond en een hongerige maag. Een combinatie die ons naar de Muntstraat (ja, alweer) bracht. Een warme avond in september schreeuwt natuurlijk om een terrasje. Vlug vlug, voor de herfst echt losbarst met regenvlagen en winderige dagen.

Er was nog een plekje vrij op het terras van de Etenstijd, het restaurant waar mijn vriend en ik wasabi (http://nl.wikipedia.org/wiki/Wasabi) ontdekten en er zowaar de tranen van in de ogen kregen. Etenstijd is wat men noemt een trendy restaurant: een afgewerkte inrichting, originele en eigentijdse gerechten op de kaart, bediening volgens de etiquette en een prijskaartje dat wat boven het gemiddelde uitstijgt.

Voor een menu in de Etenstijd (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) betaal je 54 euro. De prijs van de voorgerechten schommelt rond de 16 euro, voor een hoofdgerecht ben je 18 tot 25 euro kwijt. De gerechten zijn van een goeie prijs-kwaliteitsverhouding, alhoewel ik ze nét een tikkeltje te duur vind.

Gelukkig voor onze portemonnée werd er op het krijtbord met suggesties van de dag een speciaal kermismenu aangeprezen. Onze keuze was dus snel gemaakt. Voor slechts 18 euro konden we genieten van een overheerlijk soepje en lekkere vis. Twee tot in de puntjes verzorgde gerechten. En om onze smaakpapillen alvast wat voor te bereiden op al dat lekkers, kregen we als amuse-bouche een taartje van zalm. Heerlijk! De victoriabaars was superzacht en de bordschikking mocht er ook wezen.

De gerechten werden naar onze tafel gebracht door een heel vriendelijke, piepjonge ober. Volgens mij kwam hij recht van de schoolbanken. ;-) Eén steekje heeft hij laten vallen: hij vergat de door ons bestelde fles water te brengen, maar dat zien we graag door de vingers.

Praktisch:
Muntstraat 21
3000 Leuven
tel 016/23 62 53
etenstijd_30@hotmail.com

open:
iedere dag van 12.00 tot 14.30 en van 17.30 tot 22.30

Onze keuze:
Het kermismenu van groentensoep en victoriabaars

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Restaurant Etenstijd”

Tijl
(on juli 17th, 2008 at 14:48)

Morgen gaan wij deze eens uittesten. Kwestie van de innerlijke mens te versterken vooraleer uit volle borst mee te brullen met Walter & Co…

 
Tijl
(on juli 23rd, 2008 at 9:15)

En hij is uitgetest:

We kozen – uit financiële overwegingen – voor het Marktrockmenu en kregen Zeebrugse Garnaalkroketten (heerlijk!) en een visschotel met spinaziesaus en pureepatatjes. De vis was zomervis en scampi op de grill. Net als de kroketten heel lekker maar een beetje te veel.

In elk geval een fijn en lekker restaurant. Als we rijk zijn, komen we er vaker!

 
Mette
(on december 22nd, 2009 at 15:36)

Etenstijd lijkt niet meer te bestaan, en is in elk geval vervangen door (maar weer eens?) een Japans restaurant/sushi-bar.Erg jammer, en toch een stevige aderlating voor de Muntstraat.

 
Carolien
(on december 22nd, 2009 at 17:53)

Alweer een nieuw sushirestaurant? Ze schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond.