Via Via Reiscafé in Heverlee

Voor de hongerige en dorstige wereldreizigers. Ook thuisblijvers komen er aan hun trekken.

De site van de Via Via opent met de volgende zin: “De Via Via Reiscafés zijn ontmoetingsplaatsen voor wereldreizigers. Het zijn kruispunten tussen Oost en West, Noord en Zuid.” Een mooie samenvatting van de filosofie die achter deze reiscafés zit. Je kan in de Via Via terecht voor een drankje en een hapje zonder meer, maar je kan er ook op zoek naar informatie over reizen en verre landen. Er worden regelmatig lezingen en cursussen georganiseerd.

De Via Via is gelegen in een rijhuis aan de drukke Naamsesteenweg in Heverlee. De gevel heeft een iets vrolijker kleurtje dan dat van de omringende huizen, dus je kan het moeilijk missen. Binnen is het meestal een drukke en gezellige boel. Het café trekt vooral een publiek van jonge mensen aan met een voorliefde voor reizen. Maar ook niet-wereldreizigers kunnen hier een beetje reizen door de gerechten en de dranken op de kaart.

In het café zijn er spelletjes en reisgidsen van Joker ter beschikking. Onder het genot van een Oxfam wereldwijn of een Turkse thee kan je straffe verhalen uitwisselen. De Via Via heeft een tuinterras waar je ‘s zomers de voorbereidingen voor een volgende reis kan treffen of de foto’s van een voorbije reis samen met je vrienden kan bekijken. Als het mooi weer is, is het op het terras vaak zoeken naar een plaatsje.

De Via Via bestaat uit een rokers- en een niet-rokersgedeelte. Beide delen zijn aparte ruimtes, dus je hebt erg weinig last van storende sigarettenrook als niet-roker. Het café is erg gezellig ingericht en versierd met grote foto’s die je doen dromen van verre landen. Op het krijtbord vind je dagelijks een selectie gerechten en tapas uit de internationale keuken. De menukaart biedt een ruim assortiment aan bieren uit alle windstreken. Wel jammer dat deze menukaart bijzonder moeilijk leesbaar is door de slechte kleurkeuzes.

Ik had wel zin in iets exotisch, dus koos ik voor de Tanzaniaanse kip. Mijn vriend zocht het iets dichter bij huis en koos voor een Italiaanse specialiteit (spaghetti bolognese ;-)). We werden vrij snel bediend, maar dit kan ook gelegen hebben aan het feit dat we vlak voor het sluiten van de keuken aankwamen.

Omdat het al wat later was, hadden mijn vriend en ik een gezonde honger. Het eten smaakte daarom ook dubbel zo goed. Mijn kip was heerlijk en erg mooi geserveerd. De curry werd in een apart kommetje gepresenteerd, samen met een torentje van rijst en daarrond het kunstig geschikte fruit. De curry was pittig, maar zeker niet te pikant.

Zowel mijn vriend als ikzelf hadden ruimschoots genoeg gegeten met onze schotel. Om de dorst te lessen dronk ik een Oxfam World Shake: een lekker product van de eerlijke handel.

De Via Via is een aanrader.

Praktisch:
Naamsesteenweg 227
3001 Herverlee
tel 016/40 40 45
leuven.belgium@viaviacafe.com

Onze keuze:
Tanzaniaanse kip met curryroomsaus, banaan, papaya, rijst en ananas
Grote spaghetti bolognese

Link: http://viaviacafe.com

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Via Via Reiscafé in Heverlee”

Siska
(on oktober 19th, 2009 at 12:59)

Ohja, de viavia, altijd lekker als je van speciale dingen houdt.

Zelfs de spaghetti is er exotischer dan in andere restaurants.

Tip: reserveren is de boodschap…. Het zit er meestal vol…

 
Joy
(on augustus 14th, 2011 at 12:58)

De spaghetti is er overheerlijk; we gaan er wekelijks naartoe. :)

 
josi
(on juni 26th, 2012 at 11:16)

Mijn vriend en ik zijn er onlangs gaan eten en we vonden het veel te druk en te luidruchtig.Echt niet aangenaam.Het eten was niet slecht maar voor ons niet voor herhaling vatbaar!