Krua Thai, Thais restaurant

Krua Thai wil zeggen Thaise keuken. Dit restaurant in de Brusselsestraat is ideaal voor wie niet bang is van een pittige maaltijd.

Mijn vriend en ik hadden op een weekavond afgesproken met een bevriend koppel om nog eens een restaurantje te doen in het Leuvense. Wat ons meteen voor het probleem stelde: welk restaurant? We hadden alle vier zin om de platgetreden paden te verlaten, dus waarom niet eens richting Brusselsestraat getrokken? Het hoeft niet altijd de Muntstraat te zijn, nietwaar? ;-)

In de Brusselsestraat viel ons oog op restaurant Krua Thai. Langs buiten ziet het restaurant er niet echt indrukwekkend uit, maar binnen is het heel gezellig en sfeervol ingericht, met veel houtsnijwerk, mooie Thaise beelden en, zoals het een echte Thai betaamt, een portret van koning Bhumibol. Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen. Er is plaats genoeg om met een grote groep te eten.

Als aperitief namen we een Mai Thai cocktail. Er gaat niets boven een lekkere cocktail om de dorstige kelen te smeren tijdens het bestuderen van de menukaart. De cocktail was mooi afgewerkt met een eetbare bloem. Al moet ik zeggen dat de bloem op zich nogal flets smaakte. ;-)

De menukaart van de Krua Thai is zeer uitgebreid. Moeilijke beslissers zullen er een hele kluif aan hebben. Mijn voorgerecht was snel gekozen: ik ben een onvoorwaardelijke liefhebber van tom yam koong, een pittige soep met scampi en citroenkruid. Mijn keuze voor het hoofdgerecht was iets lastiger. Om het mezelf makkelijk te maken, koos ik dan maar één van de suggesties met eend. De “larb ped” voor mij, want ik dacht dat ik dat nog nooit gegeten had.

De bediening gebeurde met de typisch Thaise glimlach. De dames die ons van spijs en drank voorzagen, mochten zeker gezien worden. Heel charmant en ik denk dat de heren in ons gezelschap het hier zeker mee eens zullen zijn. Omdat het een weekdag was, was het niet superdruk in het restaurant en al snel kregen we ons eten.

De voorgerechten werden door de aanwezigen unaniem goedbevonden. Mijn hoofdgerecht was jammer genoeg een beetje een tegenvaller. Toen de serveerster mijn “larb ped” aan tafel bracht, herinnerde ik me dit gerecht al eerder gegeten te hebben. Larb ped wordt meestal lauw opgediend en daar moet je een beetje voor zijn. Het was bovendien érg spicy. Normaal verdraag ik pikante gerechten goed, maar ditmaal heb ik toch veel rijst moeten eten om te blussen. De hoofdgerechten van mijn disgenoten waren ook allemaal zeer spicy. De Krua Thia is geen restaurant voor mensen die niet van fel gekruid houden.

De gerechten zelf werden mooi gepresenteerd: apart op een schotel versierd met kunstig gesneden groenten. Je moet zelf je gerecht en de rijst op je bord scheppen. zo kan je zelf je portie bepalen. Ideaal als je ook een hapje wil proeven van de gerechten van je disgenoten.

In het restaurant vond ik het een beetje te warm. In combinatie met de kruidige gerechten zaten we al snel te zweten. In het vervolg de verwarming een tikkeltje lager zetten, alstublieft.

De prijzen van de Krua Thai zijn zeer democratisch. Voor 11 euro heb je al een hoofdgerecht. De hoeveelheden die geserveerd worden, zijn ruim voldoende, misschien zelfs wat aan de grote kant. Je kan er ‘s middags een lunchmenu eten voor 8.75 euro. Da’s geen geld. Het is ook mogelijk om er gerechten af te halen. Alle prijzen staan vermeld op hun website.

Ik ben alleszins van plan nog eens naar de Krua Thai terug te gaan. Een mens kan altijd al eens een mindere keuze maken, nietwaar? En de gerechten van mijn disgenoten zagen er zeer smakelijk uit.

Praktisch:
Brusselsestraat 64, 3000 Leuven
tel 016/22 45 01
http://restaurantkruathai-leuven.be/

Onze keuze:
Voorgerechten:
tom yam koong: scampisoep met pittig citroenkruid
assortiment krua thai
poh piah: thaise lenterolletjes

Hoofdgerechten:
larb ped: eend met chili, rijstpoeder, koriander en citroensap
nam tok: rundsvlees met groenten in oestersaus
panang ped: eend met kerrie, kokosmelk en lychees

Bookmark and Share

Er zijn 9 reacties op “Krua Thai, Thais restaurant”

jero
(on mei 14th, 2009 at 12:26)

wij waren daar met valentijn en de eetbare bloem werd op mijn ironisch aanraden ferm gesmaakt door mijn disgenoten, maar op mijn vraag aan de restauranthouder “of die bloem toch om op te eten was”, kregen we een luid verbaasd “oei oie oie”
:-)
voelt ge u nog goed?

 
Carolien
(on mei 16th, 2009 at 14:08)

@jero: Ons bezoek dateert van 18 januari 2007. De bloem die we toen kregen was wel degelijk eetbaar, maar ondertussen kan dat veranderd zijn.

 
Julie
(on september 20th, 2009 at 21:40)

Mijn vriend en ik zijn er afgelopen weekend gaan eten, en waren matig tevreden. Mijn gerecht (rundvlees met groene curry) was heel pikant, dat van mijn vriend (eend met paprika en ananas) was eerder flets. Jammer dat op de kaart niet aangeduid staat hoe pikant een gerecht is, waardoor je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Gelukkig serveren ze voldoende rijst om te blussen :-) De bediening was correct, maar niet bijzonder vriendelijk. Het was zaterdagavond en vrij druk, waardoor de timing niet altijd klopte. Zo moesten we lang wachten voor we konden bestellen, en kregen we onze soep onmiddellijk nadat we amper één stukje kroepoek hadden kunnen eten en nog maar net hadden genipt van ons glas wijn. De kwaliteit van de gerechten was wel goed, en dat is waar het om gaat natuurlijk. Kortom, Krua Thai is een aanrader voor wie veel tijd heeft en niet vies is van een zeer pikant gerecht.

 
Anouk
(on december 7th, 2011 at 14:02)

We zijn onlangs met een groot gezelschap gaan eten in de Krua Thai. We hebben er een gezellige avond doorgebracht, dus ik zou het restaurant zeker aanraden. Pluspunten: vriendelijke bediening, ruime keuze, verzorgde maaltijden, rijkelijke porties en er heerst een gezellige drukte in het restaurant. Minpunten: het is puffen & zweten daarbinnen (zeker in combinatie met een spicy gerecht), de drank is er duur (zowel frisdrank als alcohol), de bediening is niet bijzonder snel (als het druk is).
Wij namen het menu van 19.95 euro: je kon hierbij kiezen uit een 5tal soepen (mijn soep met scampi’s en citroenkruid was nogal waterig, de groentesoep en soep met noedels zagen er smakelijker uit), hierna volgde een assortiment hapjes met bijhorende sausjes (lekker!) en daarna had je nog de keus uit de hoofdgerechten met rund/kip/varken. Een schappelijke prijs, zowel voor kwaliteit als kwantiteit. We konden de pauzes tussen de gerechten wel appreciëren – anders hadden we meer moeite gehad met ons hoofdgerecht… De combinatie kip, ananas en cashewnoten is een aanrader! (niet pikant)

 
Johan
(on juli 9th, 2012 at 13:07)

Ben hier al enkele keren gaan eten. De eerste keer in 2008, wat pico bello was. Begin 2012 opnieuw geweest, maar het viel echt op dat de afwerking van de gerechten heel wat minder was.
Spijtig, want ik vond dit echt lekker…

 
Robert
(on april 14th, 2013 at 14:01)

Voor gezellig eten is Krua Thai zeker aan te raden. En bovendien voor heel lekker Thais eten moet je eens Bangkok Take Away te ( Kessel Lo, Kerkstraat) Leuven proberen. Echt fantastisch !!!

 
roger vanhove
(on januari 14th, 2015 at 16:38)

waar kan ik de prijs en samenstelling van de menu vinden op internet aub
dank
roger

 
Carolien Coenen
(on januari 14th, 2015 at 23:32)

Beste Roger, ik vind op hun website geen menu terug. Je zal dus ter plekke moeten gaan om de menukaart te bestuderen.

 
Krua Thai « Leven in Leuven
(on juni 11th, 2015 at 22:43)

[…] Thai in de Brusselsestraat. Onze vrienden zijn grote liefhebbers van de Thaise keuken en ik was er, door mijn eerdere ervaringen, zeker van dat Krua Thai in de smaak zou […]