Pik eens een film mee in Leuven

Als kleine stad is Leuven gezegend met maar liefst drie cinema’s: Supercity (Kinepolis), Studios en Cinema Zed. Deze bieden alternatieven genoeg voor vertier tijdens de huidige kwakkelzomer.

Supercity Leuven is een typisch Kinepolis complex, waar je in de acht zalen steeds het meest uitgebreide aanbod terugvindt. Naast de ruime zitplaats heb je hier ook de technologisch meest geavanceerde bioscoop. Zo werden hier reeds in de jaren ’90 het THX surround geluid en meer recent nog de digitale DLP projectoren geintroduceerd. Nieuw dit jaar is dat er een zetel-reservatiesysteem gehanteerd wordt, zodat je op voorhand reeds je plaats kan bepalen zoals in het theater. Dit zorgt soms nog voor de nodige verwarring, waar Kinepolis personeel soms optreedt als er veel mensen verkeerd zitten. Zo werd de film onlangs na 5 minuten stopgezet om dan iedereen vriendelijk te verzoeken om op de juiste plaats te gaan zitten. Het is grappig dat dit in de cinema te Brugge, waar dit systeem al van kracht is sinds de opening, geen problemen oplevert. Aan al dit moois hangt natuurlijk een prijskaartje, Kinepolis is de de duurste bioscoop… Behalve voor de Leuvenaars: iedereen (zelfs mensen die geen student zijn) kunnen in de Alma restaurants terecht voor Kinepolis tickets aan de prijs van 5 euro.

Studios is een gezellige buurtcinema, die vroeger twee vestigingen had. Hoewel ze ook de blockbusters volgen, kan je er terecht voor de iets alternatievere films, vergelijkbaar met de Sfinx in Gent. De normale prijzen liggen lager dan kinepolis, maar je krijgt er dan ook een kleiner scherm en minder beenruimte voor. Dat hoort allemaal wat bij de sfeer natuurlijk.

Cinema Zed is de nieuwste bioscoop in Leuven en hoort bij het cultuurcentrum STUK. Zed brengt je echt de films die je (bijna) nergens anders ziet. Vaak gebeurt dit thematisch, zoals bvb de Animatieweek of de Holebiweek, maar er is ook een vaste programmatie. Een jaarlijkse traditie en aanrader zijn de zomerse terrasfilms, waar de bezoekers al 25 jaar op gratis film getrakteerd worden.

Groot complex of klein theatertje, in Leuven kom je als filmliefhebber zeker aan je trekken

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.