Het Munthuis in de Muntstraat

Update 9/09/2008: Het Munthuis bestaat niet meer. Je vindt nu op dit adres restaurant Tr3s.

De vroegere Ombre ou Soleil is niet meer. Leve het Munthuis!

Ik had een bijbabbelafspraak met een goeie vriendin en omdat iedereen weet dat bijbabbelen zoveel vlotter gaat onder het genot van een fijne maaltijd en een goed glas wijn, gingen we op zoek naar een fijn etablissement. De Muntstraat is met zijn concentratie aan restaurantjes hiervoor een schitterend vertrekpunt, zeker als het terrasjesweer is. Al snel viel ons oog op de verzorgde tafeltjes van het Munthuis, een vrij nieuw restaurant dat in de plaats van de Ombre ou Soleil gekomen is.

De kaart beloofde al veel goeds: originele gerechten waarvan we het water in de mond kregen. We hadden allebei zin in vis. Mijn vriendin koos de zeeduivel en ikzelf de gebakken kabeljauw. Het meisje dat ons bediende was zeer vriendelijk en (voor de mannelijke lezers) mocht zeker gezien worden. Het oog wil ook wat, nietwaar? ;-)

Het Munthuis biedt elke week andere suggesties aan, zodat je steeds nieuwe voedselcreaties kan proberen. Ik gebruik de term creaties hier bewust, want het eten dat je op je bord krijgt wordt gepresenteerd als een klein kunstwerkje (dat oog, weet u wel). Mooi ogend eten is natuurlijk niet alles, het moet ook smaken. En dat deed het. De verschillende smaken verwerkt in mijn gerecht waren voortreffelijk uitgebalanceerd en de vis was zo zacht dat hij bijna uiteenviel.

Misschien een klein minpuntje: de porties zijn wat aan de kleine kant. Gelukkig heeft dit ook zijn voordelen, zo blijft er nog een plekje over voor een dessert, want zeg nu zelf wie kan weerstaan aan een dessert als “sorbet van platte kaas met viooltjes op een spiegel van aardbei, spaghetti van mango en een krokantje met munt”. Ik was vooral erg benieuwd naar de sorbet van platte kaas. Heel speciaal en héél lekker!

Een bezoekje aan het Munthuis is niet echt budgetvriendelijk te noemen. Voor mijn hoofdgerecht en dessert, samen met een glaasje wijn, moest ik ongeveer 25 euro betalen. De prijs-kwaliteitsverhouding is echter prima. Voor wie een beetje moet letten op de centjes, ‘s middags biedt het Munthuis een lunchmenu aan voor 13 euro. Het Munthuis is een aanrader voor restaurantliefhebbers die open staan voor een experimentje.

Het interieur is gezellig, met veel kleine tafeltjes geschikt voor een romantisch dineetje. De bar is versierd met honderden mooi opgepoetste glazen. Boven is er een zaaltje voor groepen. In het weekend reserveer je best.

Praktisch:
Restaurant “Het Munthuis”
Muntstraat 20
3000 Leuven
tel 016/29 29 41
fax 016/29 00 36
info@hetmunthuis.be

open:
zo-ma-di-do: 11.30 tot 14.00u en 18.00 tot 22.00u
vrijdag: 11.30 tot 14.00u en 18.00 tot 23.00u
zaterdag: 18.00 tot 23.00u
gesloten op woensdag en zaterdagmiddag

Onze keuze:
Zeeduivel van mange touts en puree
Gebakken kabeljauw met sausje van peterselie, cilinderaardapppeltje met een hoedje van petits gris slakken en een compote van tomaten.
Sorbet van platte kaas met viooltjes op een spiegel van aardbei, spaghetti van mango en een krokantje met munt
Vanilleijs met chocoladesaus met fruitgarnituur

Link: http://www.hetmunthuis.be

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Het Munthuis in de Muntstraat”

Kerstdiner in het Munthuis
(on december 30th, 2007 at 1:03)

[…] ik op zoek naar een alternatief. Ik herinnerde me dat ik een tijd geleden erg lekker gegeten had in het Munthuis. Ik reserveerd via hun website en wachtte vol spanning op antwoord. Na drie dagen wachten, heb ik […]

 
Jos De Bosduif
(on juli 6th, 2008 at 13:37)

Het munthuis is niet meer! Lang leve het munthuis!