Ruben Lagatie aan het woord over de interactieve kaart van Leuven

We hadden het al eerder over dit onderwerp. Vandaag laten we Ruben Lagatie, de initiatiefnemer van de interactieve kaart van Leuven aan het woord:

Waarom heb je de wiki opgestart?
Vooral omwille van het feit dat ik graag programmeer, dus eigenlijk voor mijn eigen plezier. Het verbaasde me toen ik het aan enkele mensen toonde dat het nieuws zich zo snel verspreidde. Een week later stond ik al in de krant en nu twee weken later schrijven er mensen over me in hun blog :). Ik had het succes niet verwacht en het was ook niet mijn bedoeling. Nu blijkt dat er zoveel interesse is, zal ik het natuurlijk verder uitbreiden. Ik heb nog heel wat in gedachten.

Wie werkt er mee?
Niemand, ik heb al 1 persoon gehad die interesse vertoonde in meewerken, maar deze is dan van gedacht veranderd, omdat die het te druk kreeg met schoolwerk.

Heb je een concreet doel voor ogen met deze wiki?
Wel, op dit moment kun je over de hele wereld punten toevoegen. Ik ben er nu voor aan het zorgen dat je in het begin de stad kunt kiezen waar je woont (of studeert) en dat je voorkeur onthouden wordt op die computer. Je zult ook gemakkelijk kunnen verplaatsen naar andere steden, door de stadsnaam in te typen. Het ultieme doel is natuurlijk om heel de wereld op kaart te krijgen, maar laten we beginnen met de studentensteden…

Hoe kunnen mensen bijdragen aan de interactieve kaart? Moeten ze bij jou een login aanvragen?
Je hebt mij niet nodig om een login te verkrijgen. Gewoon op de knop registreren klikken, je emailadres invullen, een paswoord en een nickname kiezen en voeg naar hartelust toe.

Bedankt Ruben voor dit woordje uitleg! Nog veel succes met je initiatief!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.