Leuvense wijnbar Stappato in de pers

Deze ochtend las ik in de Metro een leuk artikel over de nieuwe Leuvense wijnbar Enoteca Stappato. Een wijnbar is een café waar, zoals de naam het aangeeft, wijn centraal staat. Sinds een tweetal maanden kan je terecht in het vernieuwde deel van de Diestsestraat (vlakbij het station) voor een glaasje Italiaanse wijn om even te verpozen tijdens het shoppen. Als de geproefde wijn je bevalt, kan je een fles (of twee of drie) kopen, als geschenk of om er zelf van te genieten.

Persoonlijk vind ik het jammer dat Enoteca Stappato ‘s avonds al sluit om 18.00u. Ik zag me er al na een filmavond in de Kinepolis een glaasje wijn drinken of na het werk een aperitiefje meepikken. Zo’n wijnbar is ook een leuke plek om af te spreken met vrienden. Er is wel de mogelijkheid om ‘s avonds op afspraak wijn te proeven, maar dit kan alleen voor groepen vanaf ongeveer acht personen. Hopelijk slaat het concept aan en worden de openingsuren uitgebreid.

Update: ondertussen is nog een 2de wijnzaak geopend in Leuven: ViniPure in de Parijsstraat nr 20.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Leuvense wijnbar Stappato in de pers”

gert
(on januari 5th, 2008 at 17:43)

ik kan u ten zeerste de nieuwe wijn -en koffiebar in de Tiensestraat aanbevelen. Recht tegenover Van Euck waar vroeger de blauwe zon was.
Die is wel ‘s avonds open. Ze hebben er heel lekkere wijnen waarvan je er altijd een 10 tal per glas kan drinken. Vriendelijke mensen, geen snobisme, gewwon leuk… en de muziek is er ook aangenaam.

 
Patrick
(on februari 11th, 2008 at 14:45)

Ik ben onlangs even langsgeweest in Enoteca Stappato in de Diestestraat in Leuven. Ik werd er subliem onthaalt door Renato die de winkel openhoudt. Deze encyclopedie op gebied van Italiaanse wijnen blijkt vroeger restaurant Pergola te doen in Leuven maar heeft dit verkocht.
Na een korte introductie heb ik samen met Renato en nog een paar andere klanten die reeds aan de lange gezellige tafel zaten, een paar lekkere wijnen gedegusteerd. Ik voelde me direct in Toscane!

Zeker een bezoekje waard!