Restaurant De Klimop

Restaurant “De Klimop” is sinds iets meer dan een jaar terug te vinden aan het Martelarenplein, een plein dat sinds de herinrichting van de stationsbuurt een gezellige plek geworden is met een fijn aanbod aan restaurants. Restaurant “De Klimop” was echter tot nu toe aan onze aandacht ontsnapt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

De menukaart van De Klimop biedt een ruime keuze. De gerechten zijn eerder klassiek te noemen: eerlijke gerechten met verse ingrediënten bereid. Je vindt er gerechten als Vol-au-vent en konijn met pruimen, naast enkele pastagerechten. Bekijk zeker het bord met suggesties (opgelet, moeilijk leesbaar voor mensen met slechte ogen) waarop je gerechten vindt die aangepast zijn aan de seizoenen. De suggestiekaart verandert ook regelmatig zodat je altijd iets nieuws kan proberen.

Om onze smaakpapillen tijdens het kiezen alvast wat op te warmen, bracht de vriendelijke ober ons olijfjes. Het kiezen viel ons zwaar, maar uiteindelijk viel mijn oog op de parelhoen en mijn vriend ging voor de klassieker der klassiekers: konijn met pruimen.

Terwijl we wachtten op ons eten, lieten we onze blik door het interieur dwalen. De Klimop is een gezellig restaurant met een inrichting die perfect past bij de eerder klassieke kaart. Comfortabele stoelen en banken in bruin leer, sfeervolle lampjes boven de houten tafels en nieuwsgierige zielen kunnen een blik in de keuken werpen. ‘s Avonds branden op de tafeltjes kaarsen en wordt de verlichting gedempt. Het viel ons op dat het aanwezige publiek vooral uit ouderen bestond. Maar laat je daardoor niet afschrikken. Jong en oud vinden hier zeker iets naar hun gading.

Toen onze gerechten kwamen moesten we even slikken: zo’n grote porties! Zouden we dat wel opkrijgen? Mijn parelhoen was lekker zacht en het sausje van appelsien paste er perfect bij. Op mijn bord lag naast de parelhoen een gigantische berg gemengde sla. Een schril contrast met de paar blaadjes sla die je vaak in andere restaurants krijgt. De Klimop zorgt voor de nodige vitamientjes op ons bord. ;-) Mijn vriend was ook zeer te spreken over zijn konijn en genoot van zijn handgesneden frietjes. Ik had zelf kroketjes gevraagd, maar slaagde er niet in de ganse portie weg te werken. Neen, we zijn beslist niet met honger buiten gestapt.

Drank inbegrepen kostte de maaltijd ons 40.20 euro. Een goeie prijs-kwaliteitsverhouding: de porties zijn royaal en zeer lekker. De hoofdgerechten op de kaart kosten tussen de 12 en 29 euro. Je kan dus zelf in de hand houden hoeveel je uitgeeft. Grote eters moeten zich geen zorgen maken, er zijn ook desserts, maar daar vonden wij geen plaatsje meer voor.

Nog een laatste tip: probeer eens de huisbereide vol-au-vent.

Praktisch
Restaurant “De Klimop”
Martelarenplein 5
3000 Leuven
tel: +32(0)16 22 86 21
fax: +32(0)16 22 04 34
email: info@deklimopleuven.be
site: http://www.deklimopleuven.be

Onze keuze
Parelhoen met gewokte witloof appelsiensaus en aardappelkroketjes
Konijn met pruimen met handgesneden frietjes

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Restaurant De Klimop”

Vrijdagavond
(on maart 24th, 2008 at 22:53)

[…] dus kon ik niet afwezig blijven. Dik tegen mijn goesting sleepte ik me naar restaurant De Klimop en het eerste kwartier heb ik zowat zitten zuchten en naar het plafond zitten staren. Tot ik mezelf […]

 
Siska
(on december 1st, 2009 at 11:22)

Ik ken de “klimop” nog van in de tijd van in de Parijsstraat

Niet dat ik daar wekelijks ging ofzo, ben niet zo’n trouwe klant aan restaurants…

Ik vraag mij echter af of de zaak veranderd is van eigenaars sinds ze aan het station zitten?
Het eten is nog steeds lekker, daar niet van, maar ze proppen hun zaak zo vol?

We zijn er zaterdag gaan eten en iedereen zat echt op elkaar gepropt, niet normaal meer 

Er waren een 3-tal groepen, een van die groepen hadden ze op terrasmeubilair gezet?

Het kan al eens gebeuren dat er een overboeking gebeurd en dat je het dan zo probeert op te lossen, maar dit was duidelijk het geval niet… (het was ook niet de eerste keer dat het er zo vol zat)

Ik denk dat er op de duur mensen zullen afhaken want het was er zeer warm, druk en rumoerig in het restaurant…