Restaurant New Mexico

Mexicaans eten, dat is altijd iets speciaal. De Mexicaanse keuken variëert van zacht exotisch tot extreem pikant en heeft iets mysterieus met al die taco’s en fajita’s. Donderdagavond besloten ik en drie collega’s om naar het restaurant New Mexico te trekken gelegen in de Muntstraat. De Muntstraat is met zijn vele restaurantjes één van de gezelligste straatjes in Leuven waar het altijd wel druk is. Dat geldt ook voor New Mexico zelf, want er bleef heel de avond volk in en uit het restaurant lopen. Ik vermoed dat de vermaarde en overheerlijke margarita’s van New Mexico er wel voor iets tussen zullen zitten. ;-) Het personeel kon deze drukte trouwens zeer goed de baas.

Maar die margarita’s dus… Die zijn wel de top van het restaurant en elke keer ik er kom bestel ik er één. Ze zijn vers gemaakt, lekker fris-zurig en enorm dorstlessend, in één woord verslaven dus. Je kan ze in drie formaten krijgen: mini (grootte van een wijnglas, €3), jumbo (long drink, €5) en in een kan van 1 liter (€18). We waren met zijn vieren dus een kan was net goed.

Voor te eten bestelde ikzelf fajita’s carne (€ 17,50) en de collega’s namen chili con carne (€ 11), een platos combinados (2 hoofdgerechtjes en 2 bijgerechtjes voor € 18) en een Combinado Fiesta Mexicana (€ 18). Het eten werd snel geserveerd en smaakte uitermate lekker. Ik kreeg een gloeiend pannetje met gebakken rundsvlees, ajuin en paprika, met daarbij een gemengd slaatje, vier sausjes (waaronder een lekkere guacemolo) en zes fajita’s. De platos combinados was een riant gevuld bord met nog extra rijst, de chili con carne was vergezeld van een overheerlijke aardappel in de schil met kruidenboter en de combinados fiesta was één groot feest. We sloten het eten af met een smaakvolle koffie.

Aangezien we eigenlijk gezellig op ons gemak zaten in New Mexico en niemand echt zin had om naar een café te verhuizen, bestelden we nog een extra kan margarita om onze avond af te sluiten. New Mexico is gezellig en lekker en is aan iedereen aan te bevelen.

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Restaurant New Mexico”

Oker
(on augustus 12th, 2008 at 13:03)

Ik zelf heb twee keer een vegetarische schotel genomen bij New Mexico. Niet duur, gevarieerd en lekker. Alleen de hoeveelheid kaas in de gerechten ging ten koste van de andere smaken. De fajita’s en rode pepers waren gevuld met 1 grote klont kaas, waardoor ik na afloop geen kaas meer kon zien en me niet meer zo lekker voelde.

 
Coudie
(on juni 22nd, 2010 at 12:02)

Gisteren hebben wij dit restaurant voor een eerste maal uitgeprobeerd en het was dik in orde. Zeker een aanrader.
@Oker: We hebben jouw raad gevolgd en geen ‘kazige’ gerechten gekozen ;-)

 
Carolien
(on september 8th, 2010 at 18:39)

Wij zijn maandagavond gaan eten in de New Mexico. De fajita’s (vul je tortilla’s zelf met scampi, kip of rundsvlees dat sissend in een pannetje wordt geserveerd) waren overheerlijk en de margarita’s pasten er voortreffelijk bij. Zeer goeie prijs-kwaliteitsverhouding.