Ananas en Ramenas

Vrijdagavond en beide zin in een klein etentje in Leuven, maar met twee maand oude dochter erbij is het niet altijd evident het juiste restaurantje te vinden. Daarom nogeens teruggegrepen naar Ananas&Ramanas. Dit gezellige restaurantje in de Vaartstraat (over het gerechtsgebouw) was onze vaste afspraak voor de iets specialere avondjes, de zeer schappelijke prijzen maakten het ideaal voor de studenten die we toen nog waren; de originele hoofdgerechten variëren allemaal rond de tien Euro. En wat nog veel democratischer is: de wijn wordt afgerekend per centimeter uit de fles zodat je gerust met twee een fles kan bestellen zonder dat de Bob van dienst zijn principes moet verloochenen of je halfvolle dure fles moet laten staan.

De hoofdgerechten zijn stuk voor stuk originele maar geslaagde combinaties, zoals “Warme feta met ratatouille op een bedje van couscous”, “Warm gekruide couscous met linzen, kip, spek, tomaat en ajuin”, “In basilicum gewokte groenten met reepjes kruidenomelet en parmesan” of wat te denken van de Mexicaanse schotel; gegratineerde groentenschotelmet cips, overgoten door een pikante saus”. Er kan ook ontbeten en geluncht worden, tussen de maaltijden door is er volgens mij altijd koffie en taart te verkrijgen.

Lies ging voor de warme feta, en ikzelf koos de Pittaschotel in mosterdsaus met warme couscous, tomaat, broccoli, kikkererwten, komkommer en linzen. De scherpe mosterdsaus overheerste deze keer net iets teveel om de rest van de schotel tot zijn recht te laten komen, de koude groentjes waren vers maar de warme groenten waren duidelijk in de microgolf oven opgewarmd, en net niet lang genoeg.
Ik moet wel toegeven dat de timing van de gerechten misschien door onze dochter in de war geschopt is geweest, 10 minuten na het opnemen van de bestelling kreeg ze plots hevige honger. In de keuken werden de vragen om haar flesje op te warmen, en om onze schotels een tien minuten later dan gepland op te dienen zonder problemen positief beantwoord: een kindvriendelijke service dus!

Na anderhalf uur was het vooral voor ons dochtertje genoeg geweest en betaalden we voor twee hoofdschotels en een halve fles Cabernet Sauvignon (Santiago Carmenère uit Chile) 26 Euro. Kredietkaarten worden niet aanvaard.

Een aanrader voor een gezellig etentje, net anders dan de meeste keukens, maar verwacht geen erg hoogstaande Cuisine.

Praktisch
Ananas en Ramenas
Vaartstraat 10,
3000 Leuven
Tel: 016/23.01.73

Laatste bestelling ten laatste om half acht!

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Ananas en Ramenas”

Askatasuna » Blog Archive » Ananas en Ramenas
(on december 8th, 2007 at 14:22)

[…] de watervrees overwonnen. Mijn allereerste artikel op Leuven.blogt staat […]

 
Carolien
(on december 8th, 2007 at 19:50)

Ha, in mijn studententijd ging ik ook vaak bij Ananas en Ramenas eten. Ondertussen is het al jaren geleden dat ik er nog was en was ik het bestaan van dit kleine restaurantje een beetje uit het oog verloren. Een goeie tip voor als we nog eens budgetvriendelijk willen eten.

 
Femke
(on december 12th, 2007 at 8:27)

Nog nooit geweest. Misschien een goed idee als we nog eens besluiteloos en hongerig door Leuven dolen …

 
Paula
(on november 18th, 2008 at 10:53)

Ondertussen is Ananas en Ramenas gesloten …. Spijtig, want het was er zeer lekker.

 
Goya
(on november 18th, 2008 at 12:04)

Is het echt???
Dat is inderdaad spijtig.