Planeet Aarde in onze handen

Op 18 december begint aan de K.U.Leuven de lezingenreeks ‘Planeet Aarde in onze handen.’ Eén jaar lang geven aardwetenschappers hun visie op actuele thema’s zoals klimaat, milieu, biodiversiteit, gebruik van natuurlijke rijkdommen, bevolkingsgroei enzovoorts. Als laatste spreker komt Iain Stewart aan de beurt, Schots geoloog en reportagemaker voor de BBC (Journeys from the Centre of the Earth, Rough Science).

De lezingenreeks kadert in het International Year of Planet Earth, het thema van de Verenigde Naties voor 2008. Onder het motto ‘Earth Sciences for Society’ willen de VN de maatschappij aansporen om een beroep te doen op de verzamelde kennis van de zowat 400 000 aardwetenschappers wereldwijd, zodat de planeet een veilige en gezonde omgeving om te wonen blijft (of wordt).

De lezingen van ‘Planeet Aarde in onze handen’ vinden maandelijks (behalve tijdens de zomer) plaats in het auditorium Zeger Van Hee in College De Valk, Tiensestraat 41 in Leuven, telkens op een dinsdagavond om 20 uur. Raadpleeg hier het volledige programma.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.