Chef’s House

Op een mooie maandagavond zochten we naar een geschikt restaurant om de verjaardag van een collega te vieren. Het was allemaal een beetje last minute geregeld, dus hadden we niks gereserveerd voor ons groepje van acht personen. Nu weten jullie ongetwijfeld dat veel restaurants in Leuven hun sluitingsdag op maandag hebben, waaronder natuurlijk ook het restaurant dat wij oorspronkelijk in gedachten hadden. Op zoek naar een alternatief kwamen we in Chef’s House in de Naamsestraat terecht. Normaal is Chef’s House ook gesloten op maandag, maar toevallig hield de chef het restaurant open voor een groep en kon onze groep er nog bij.

Chef’s house is een piepklein Indisch restaurantje met plaats voor maximum 24 personen. Rood is de hoofdkleur van het interieur dat opgefleurd wordt met exotische accenten, waarvan het meest tot de verbeelding sprekende accent ongetwijfeld de kamasutra is. Het toilet kon jammer genoeg niet op mijn goedkeuring rekenen. Niet zo proper en één toilet was defect. Ik ben erg gesteld op nette toiletten (wie niet?) en vind dat de hygiëne in een toilet veel zegt over de hygiëne in de keuken.

Om het de chefkok die normaal maandag een vrije dag had, niet te moeilijk te maken, kozen we allemaal dezelfde menu. De chef himself kwam met een charmant Indisch accent onze bestelling opnemen. Het menu dat wij kozen, bestond uit diverse voorgerechten, een thali maharadja (een schotel bestaande uit verschillende indische curries) en een dessert.

Jammer genoeg waren de samosas, die zoals de andere voorgerechten recht uit de diepvries kwamen, niet genoeg gefrituurd waardoor ze vanbinnen nog koud waren. Ik kan jullie verzekeren: koude samosas zijn niet lekker. We hoopten op beterschap voor het hoofdgerecht. De thali maharadja bleek echter een tegenvaller. Alle gerechten hadden dezelfde viesbruine kleur en de smaak was vaak ondefinieerbaar. Ik zal niet zeggen dat het slecht was, maar ik zag toch verschillende van mijn disgenoten hun neus ophalen. Ik heb elders al veel betere curries gegeten.

Het dessert dat in de menu inbegrepen was, was ok. Dat wil zeggen dat ik het me niet meer zo goed voor de geest kan halen en het vermoedelijk weinig indruk op mij gemaakt heeft, noch in de negatieve, nocht in de positieve zin. Ter compensatie van de koude voorgerechtjes kregen we een fles wijn van het huis aangeboden. De wijn die geschonken werd was een rode Casillero del Diablo. Een degelijke wijn zonder meer.

Al bij al viel het bezoek op culinair vlak toch wat tegen, gelukkig maakte het voortreffelijke gezelschap veel goed en kostte de avond ons niet al te veel. ;-)

Praktisch:
Restaurant “Chef’s House”
Naamsestraat 51
3000 Leuven
tel: 016/23 91 50

Onze keuze:
De menu van 25 euro

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.