Music for Life – slotshow

Een verslagje van uw trouwe reporters Dries en Carolien.

Om de life-uitzending vlotjes te laten verlopen werd het publiek vakkundig opgewarmd door een zeer sympathieke jongeling. Als hij ooit zijn job als opwarmer kwijtraakt, kan hij nog altijd aan de slag als seingever bij de politie. ;-) Nadeel van al dat opwarmen: onze oren tuitten al van het geschreeuw nog voordat de show begon (man, gillende meiden kunnen veel decibels produceren).

Opwarmer

De show bestond uit korte interviews afgewisseld met leuke filmpjes van de actie. Hopen sympathie voor de dappere elfstedentochters Sofie Lemaire en Stijn Van De Voorde. Vooral Sofie was er erg aan toe: het meisje strompelde naar het podium en kon nog amper pap zeggen. Respect! Lambi Bambi aka Christophe Lambrecht kwam ook aan het woord. Geen verblijf in het glazen huis voor hem dit jaar (al bracht hij wel een bezoekje, verkleed als hert), hij reisde naar Namibië om een reportage te maken over de waterproblematiek.

Lambi Bambi en Marcel Vanthilt

Natuurlijk mocht ons aller burgervader Louis niet ontbreken. Al aarzelde hij even om de helden in het Glazen Huis hun vrijheid weer te geven. Misschien wilde hij het glazen huis nog even in Leuven houden?

Tobback en Vanthilt

Nog enkele tellen werd de spanning erin gehouden en toen volgde het moment suprême. Zou de actie Music for Life het succes van vorig jaar kunnen evenaren? Had Vlaanderen even gul in de geldbuidel getast in deze kerstperiode? Ik denk dat ik in het geheel niet overdrijf als ik zeg dat de opbrengst van deze actie de stoutse verwachtingen te boven ging. Er werd in totaal maar liefst 3.353.568 euro ingezameld. Ongelooflijk.

Slotsom

Music for Life leverde vaak schitterende radio op. Jong en oud verzamelde geld en trok ermee naar het glazen huis in Leuven. De zotste acties werden bedacht én tot een goed einde gebracht. Vlaanderens zangtalent schitterde onder de douche. Studenten vierden hun laatste nacht in Leuven met een glaasje (of fles) jenever aan het Glazen Huis. Karaffen vlogen de deur uit. De warme mutsen van het Rode Kruis waren zeer welkom om de oortjes warm te houden. Er werd enthousiast gelopen op de loopband. Mega Cindy kwam langs. Miss Belgique bleek verrasend goed te kunnen zingen. Radio met een lach en soms een traan (nietwaar, Siska?). Kippenvelmomenten.

Meer foto’s van de slotshow vind je op flickr. Dit is officieel het laatste bericht over Music for Life.Tijd voor iets anders!

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Music for Life – slotshow”

Leuven blogt » Blog Archive » Music for Life - links
(on december 25th, 2007 at 2:32)

[…] De slotshow […]