Taverne Nat King Cole

Nat King Cole is niet alleen de naam van een legendarische (jazz-)zanger, maar ook van een gezellige taverne aan de Naamsesteenweg, vlakbij het station van Heverlee. Culinaire hoogstandjes moet je hier niet verwachten, maar je krijgt er wel eerlijk eten in voldoende grote porties op je bord voor een zeer zacht prijsje. In het weekend is het vaak erg druk in de Nat King Cole, maar door de vlotte bediening en de snelle koks in de keuken, moet je nooit lang wachten op je eten.

Het interieur van de Nat King Cole is dat van een typische taverne: klassiek ingericht met een grote bar en achteraan een zithoek met zeteltjes en kranten ter beschikking om je in te verdiepen. Gewoon gezellig en misschien zelfs een tikkeltje ouderwets. Dat merk je ook aan het publiek dat de taverne aantrekt: grijze haren zijn hier duidelijk in de meerderheid. Ook families komen hier graag een hapje eten. Voor een romantisch avondje uit, vind ik de Nat King Cole minder geschikt. De bediening is supervriendelijk. Door de vriendelijke en gastvrije begroeting bij het binnenkomen voel je je meteen thuis en je wordt er steeds met een grote glimlach bediend.

Op de menukaart vinden we de klassieke gerechten terug die je in een taverne zou verwachten: pasta’s, croques, vlees, vis, slaatjes (de tomaat garnaal blijft een klassieker) en een uitgebreid assortiment aan dranken. Tijdens het seizoen worden er ook mosselen geserveerd. Er is ook de mogelijkheid om vlees van de grill te eten. Kortom: degelijke Belgische gerechten. De porties zijn meer dan ruim genoeg. Mijn vriend en ik zijn er alleszins nog nooit met honger buiten gestapt. Een gewone pasta kost hier minder dan tien euro. Vlees- en visgerechten kosten tussen de twaalf à achttien euro.

De Nat King Cole is een goeie tip voor wil graag snel, eenvoudig en niet te duur wil eten en van volkse gezelligheid houdt.

Praktisch:
Naamsesteenweg 211
3001 Heverlee
tel: 016/40 66 88
email: natkingcole@pandora.be

Onze keuze:
pasta met scampi
pasta met zalm

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Taverne Nat King Cole”

Sibert
(on juli 1st, 2008 at 10:40)

Nat King Cole is inderdaad een toffe taverne. De gerechten die er klaargemaakt worden zijn stuk voor stuk fantastisch lekker.
Het is een echte aanrader voor wie niet wil koken, maar wel lekker wil eten voor een prijsje!
De bediening is er ook zeer goed: snel en vriendelijk.

Mijn favoriet: – Steak Bearnaise

 
Ingrid
(on februari 27th, 2009 at 16:20)

Mijn vriend en ik zijn op basis van wat we van Nat King Cole lazen op deze site, er zelf ook is een avondje gaan neerstrijken.
Wat een leuke plaats! Het eten is inderdaad prijs-kwaliteit. Je krijgt een goed gevuld bord voor een klassieke prijs, zeker geen culinair hoogstandje, maar gewoon lekker goed eten.
Maar waar ik nog het meest door gecharmeerd was, was de bediening. Het is echt niet overdreven als ik zeg dat het personeel zeer vriendelijk was. Ik krijg er spontaan weer een blij gevoel van. Een aanrader voor iedereen die wat in een dipje zit, je komt er gegarandeerd blij buiten!

 
Saartje
(on maart 2nd, 2010 at 15:44)

Toen we in Heverlee woonden was de nat King Cole zowat ons ‘stam’restaurant. Heel gezellig, lekker eten, Christian is zeer vriendelijk. Kortom echt een aanrader voor een leuk restaurantje!

 
Wendy
(on april 12th, 2010 at 10:47)

Na een fietstocht geen zin meer om te koken. Dan maar ergens een plekje zoeken in een restaurant, op zaterdagavond is dat geen evidentie! Ik was al veel voorbij dit restaurant gewandeld en nu was de moment daar om eens binnen te springen. Er zaten niet zo heel veel mensen dus er was een heel vlotte bediening. Er heerste ook een aangename sfeer. Het eten was lekker! Ik nam de spaghetti en mijn vriend de pasta met kip en scampi. Ook hij was tevreden over het aangeboden bord. Als afsluiter nog een dessertje genomen: ijs met appeltaart en profiterolletjes. Het stukje appeltaart mocht wat groter zijn maar de smaak was er zeker. We klokten af op 36 euro, wat zeker niet veel is! Zeer lekker, snel en aangenaam gegeten. Hier zien ze ons zeker nog terug.

 
Christine
(on juni 8th, 2011 at 19:59)

Ik ken Christian (de uitbater) al sinds m’n jeugd. Grootgebracht in een nest die het taverne-leven zeker niet vreemd is. Een charmeur met een Italiaanse look. De Nat King Cole is een must voor een gezellige sfeer, een warm onthaal, een goede service en lekker eten!
Het speciale schoteltje bij een aperitief, een kleine verrassing bij de koffie, dingen die in deze tijd vaak ontbreken, maar die in dit huis nog steeds aangeboden worden.