Ming, restaurant – bar

Voor mijn verjaardag kreeg ik een bon (neen, geen Bongo, maar wel een bon van cadeaubox.com). Omdat het blogwereldje de laatste tijd overspoeld wordt door Bongo bonnen, wil ik met dit verslagje een tegengewicht bieden. Bongo mag dan wel de marktleider zijn, het is altijd goed om ook de alternatieven eens te bekijken. Fijne wetenswaardigheid: per Cadeaubox gaat er 1 euro naar Artsen zonder Grenzen. Als dat niet mooi is!

Ik kreeg een bon “Tafelen zonder Grenzen”. Met deze bon kan je letterlijk en figuurlijk kiezen uit een ruim aanbod van restaurants verspreid over gans België die de verschillende stromingen in de wereldkeuken vertegenwoordigen. Al moet ik toegeven dat in het aanbod de Aziatische keuken veruit het best vertegenwoordigd is. Mijn vriend en ik kozen voor Ming, een restaurant-bar midden in het kloppende hart van Leuven: de Oude Markt. Ik had op voorhand gereserveerd en ook aangegeven dat ik in het bezit was van een cadeaubox-bon en deze wenste te verzilveren.

We hadden gereserveerd om één uur ‘s middags op een zaterdag. Lekker rustig, want de meeste mensen waren nog druk op zoek naar koopjes in de soldenperiode. We werden erg vriendelijk onthaald en kregen een gezellig tafeltje bij het raam. De vriendelijke ober legde uit waaraan we ons konden verwachten in ruil voor onze cadeaubox-bon en voegde eraan toe dat we mits een klein supplement konden afwijken van het voorgestelde hoofdgerecht: kip in zoetzure saus. Nu heb ik niet bepaald iets tegen kip in zoetzure saus, maar na een blik op de kaart beslisten mijn vriend en ik eensgezind voor de eend in sinaasappelsaus te gaan. Als aperitiefje nam ik versgeperst sinaasappelsap (bijna liet ik mij verleiden door de kir royal van maar zes euro). Mijn vriend nam een aperitief van het huis. Bij ons aperitief kregen we een hapje met sushi en een mini-samosa aangeboden. Ondertussen knabbelden we wat op de pikante kroepoek die op tafel stond.

Enkele jaren geleden was de Ming een klassiek chinees restaurant met dito inrichting. Van de vroegere inrichting valt nu echter geen spoor meer terug te vinden. De hoofdkleuren van het interieur zijn grijs, rood en bruin gecombineerd met een stijlvolle verlichting met spotjes. De grote glazen inkomsluis houdt de warmte binnen en de koude buiten. Vlak na de glazen sluis is de vestiaire waar er meer dan genoeg ruimte is om je jas kwijt te kunnen. De rode toetsen in het interieur komen hoofdzakelijk van grote rode panelen met daarop chinese karakters. Verspreid in het restaurant staan glazen potten met prachtige orchideeën. Er is ook een grote, moderne toog mét barkrukjes om later op de avond een glaasje wijn te drinken. Het restaurant is zeer ruim, maar door slim gebruik te maken van verschillende niveaus en afscheidingen heb je niet de indruk dat je in zo’n groot restaurant zit.

De gerechten op de kaart zijn schappelijk geprijsd. Een hoofdgerecht kost gemiddeld tussen de twaalf en achttien euro. De gerechten zijn aziatisch of wat had u gedacht? Bijzonder aan restaurant Ming is het feit dat je er superieure wijnen (althans dat beweren zij) per glas kan drinken. De enomatic (een wijnserveersysteem) zorgt ervoor dat je glas wijn onder perfecte omstandigheden bewaard en vervolgens gedronken kan worden. Er is een wisselend aanbod van acht klassewijnen. Bij mijn weten is Ming de enige bar in Leuven die over een enomatic beschikt. Je mag mij tegenspreken indien dit niet zo is.

En is het eten er ook lekker? Jazeker! Al moet gezegd dat ons assortiment aan voorgerechtjes in combinatie met de eend in sinaasappelsaus van het goeie te veel was, waardoor we een beetje met een overladen gevoel buiten stapten. Of lag het toch aan de hoeveelheid kroepoek die ik al binnen gespeeld had? Een klein punt van kritiek moet ik toch meegeven: de appelsiensaus was een beetje te zoet. Dat mocht gerust wat pittiger zijn.

Praktisch
Oude Markt 9-10, 3000 Leuven
016/29 20 20
info@ming.be
http://www.ming.be

Onze keuze
Assortiment van voorgerechtjes: loempia, teppanyaki van kip, ravioli en sushi.
Eend in sinaasappelsaus als hoofdgerecht.

Bookmark and Share

Er zijn 4 reacties op “Ming, restaurant – bar”

Erwin Tips
(on januari 22nd, 2009 at 10:05)

Ik vind het jammer dat je niet spreekt over de forfait (of was die er nog niet in januari 2008 ?): 29,00 EUR en 2 uur schransen naar believen.

Verder hebben ze naast sublieme wijnen ook 5 single malt whiskies op de kaart staan, wat maakt dat ik zo gauw mogelijk “vaste klant” wil worden.

 
Carolien
(on januari 23rd, 2009 at 9:24)

Erwin, toen ik dit artikel schreef was die formule nog niet ingevoerd. Sindsdien ben ik er opnieuw gaan eten en het nieuwe concept waarbij je voor 29 euro à volonté kan eten, is inderdaad een schot in de roos. Vooral als je van sushi houdt, zoals mijn vriend en ikzelf.

Ik ben zelf niet zo’n whiskyliefhebber, maar hun wijn kon mij inderdaad bekoren.

 
Ann V.
(on januari 28th, 2012 at 4:11)

De beste heerlijkste en meest verse sushi van België!
Jammer dat ik er niet elke dag kan gaan eten!

 
Ming, restaurant – bar (II) « Leven in Leuven
(on december 26th, 2015 at 15:46)

[…] restaurant Ming op de Oude Markt is al eens geschreven, maar sinds kort biedt het zijn klanten een aantrekkelijke all-in formule aan. Vorige week gingen […]

 

Post een reactie