OHL met opgeheven hoofd uit de beker

In de Beker van België voetbal heeft OHL zich jammerlijk genoeg niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale. Op het Kiel toonden de Leuvenaars zich nochtans (meer dan de) evenknie van eersteklasser GBA, maar na 120 minuten voetbal moest de loterij (van strafschoppen) de beslissing brengen. En helaas toonde GBA iets meer maturiteit bij het nemen van de strafschoppen. Maar eigenlijk had de wedstrijd al lang beslist moeten zijn zonder strafschoppen: een (volgens mij en vele anderen) geldig doelpunt werd afgekeurd en we zagen een GBA-keeper die ongestraft met de bal over de eigen doellijn ging. Uiteindelijk stond het na negentig minuten nog steeds 0-0 en gingen we de verlengingen in. OHL kwam daarin op een 2-0 voorsprong, maar liet uiteindelijk GBA nog langszij komen na twee doelpunten uit stilstaande fases. En daarna dus de dramatische ontknoping met de strafschoppen. GBA door, maar OHL heeft getoond dat het terecht eerste klasse-ambities heeft.

In de competitie doet onze Leuvense trots het overigens ook meer dan behoorlijk. Na 19 matchen staat Oud-Heverlee Leuven op de 2e plaats in de rangschikking. Kortrijk staat aan de leiding maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Wedstrijdverslag GBA-OHL
Rangschikking 2e klasse

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “OHL met opgeheven hoofd uit de beker”

frederikmisplon.be » OHL met opgeheven hoofd uit de Beker van België
(on januari 13th, 2008 at 21:36)

[…] verder op http://leuven.blogt.be, de ambitieuze Leuvense stadsblog waarvoor ik nu ook schrijf… Stem of voeg toe aan : […]