Vechten tegen de bierkaai?

Vandaag las ik in de weekendeditie van de Standaard een artikel over het gevecht van Christiane Wijnants. Christiane is de eigenares van één van de huizen in de Ernest Solvaystraat die onteigend dienen te worden voor het project Kop van Kessel-Lo. Alle huizen in de buurt werden reeds verkocht aan projectontwikkelijk CIP, behalve het hare. Christiane Wijnants weigert te verkopen en is van plan haar huis met hart en ziel te verdedigen.

Ik trok naar de Kop van Kessel-Lo en sprokkelde een paar foto’s van het dapper weerstand biedende huis. Al vrees ik dat de strijd tevergeefs zal zijn.

Deur naar nergens

Verboden de werf te betreden

Vechten tegen de sloophamer

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Vechten tegen de bierkaai?”

Kop van Kessel-Lo
(on februari 12th, 2008 at 23:18)

[…] meningen over het stadsvernieuwingsproject achter het station zijn verdeeld. Sommige mensen vechten koppig voor hun huis, anderen kijken uit naar het eindresultaat. Heb jij een mening over dit project? Laat het ons […]