Roadkill Comedy 12 januari – verslag

De uitgebreide promotiecampagnes van de organisatoren hadden duidelijk hun vruchten afgeworpen. Volk dat er was. Niet te doen. Zoveel volk dat het achterafzaaltje overspoeld werd en een herinrichting van de halve Kosmopol zich opdrong. Een herinrichting die door de mindere belichting de comedians niet echt ten goede kwam. Ook lastig dat de helft van het volk nu achter de comedians zat, waardoor zij wel konden genieten van de sexy kontjes, maar het bijhorende smoelwerk moesten missen. De klank was ook niet echt optimaal, gelukkig was dat beter na de pauze. Misschien de volgende keer werken met een limietaantal toeschouwers? Onder het motto: vol is vol? Ofwel op zoek gaan naar een groter zaaltje. En oja, nog een tip voor Seppe, MC van dienst: ik vond je heel grappig, maar als MC is het de bedoeling dat je de comedians de kans geeft te schitteren en dat vergat je soms.

De eerste comedian, nonkel Edgar, was geen spek voor mijn bek. Nonkel Edgar heeft een erg expressief gezicht, maar zijn grappen lieten me koud. Sorry nonkel, maar ik ben tijdens je optreden een cocktail gaan halen, kwestie van mezelf een beetje in een ontvankelijkere stemming te brengen. Not my cup of tea, maar misschien vonden anderen het wel grappig. Na nonkel Edgar was het de beurt aan Tom Cools, die, denk ik, een beetje last had van de zenuwen. Buiten dat hij van Oevel is, herinner ik me niet meer zo heel veel van de act… Hij kan ook nog wat werken aan zijn podiumprésence, volgens mij. Bram Vandenbroecke voelde zich duidelijk wél thuis op een podium. Zijn ervaring als mime-speler zal daar wel voor iets tussen zitten. Al had hij het bij mij al snel verkorven door een kankerstok op te steken. Roken is niet sexy!

Na een té lange pauze (ik heb echt geen twintig minuten nodig om een drankje te gaan halen) kregen we nog een verrassingsoptredentje van Gerrit. Zo kort dat het voorbij was voordat ik het goed en wel besefte. Daarna trad Yuri Maanzand aan. Iets helemaal anders. Meneer Maanzand bracht cabaret. Een heel mooi geconstrueerd verhaal over feestzaal de Gefopte Falafel. Alleen vrees ik dat dit fijne verhaal geen spek naar de bek was van de meeste aanwezigen. Het geheel zat goed in mekaar en dat met die briefjes vond ik geweldig. Je moest er wel goed je gedachten bij houden om de slimme referenties tussen de verschillende stukjes op te pikken.

Toen was het tijd voor the top of the bill. De man waarop, naar ik vermoed, de meeste mensen zaten te wachten: tv-beroemdheid Xander De Rycke. Hij was grappig ja, maar ook niet altijd. Ik had het gevoel dat hij soms wat grappen aan het uittesten was. Wel leuk dat hij op het einde van zijn optreden ongegeneerd aan het improviseren sloeg. Ik hou ook van de houding die hij op het podium aanneemt. Echt zoiets van: fuckoff, het kan mij echt niet schelen wat jullie van mij denken. Het leek wel alsof er geen greintje zenuwen door zijn lijf joegen. Erg ontspannen. Het was de allereerste keer dat ik Xander aan het werk zag, dus ik kan moeilijk vergelijken met andere optredens, maar ik had er toch nét dat tikkeltje meer van verwacht. Achja, hij is nog jong en heeft overduidelijk talent.

Verdient een speciale vermelding: Nathalie Liesbeth, comedy-slachtoffer van dienst. Ik vermoed dat ze de volgende keer niet meer op de eerste rij zal gaan zitten. Maar meisje: niks van aantrekken, basketbal is een supercoole sport! ;-)

Foto’s vind je op flickr bij Carolien en bij Darklife. Meer verslagen vind je bij Vendetta en op de start-up comedy blog.

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Roadkill Comedy 12 januari – verslag”

FRaNKy
(on januari 17th, 2008 at 20:00)

Je vergat Bram Van Den Broecke in je verslag.

En niet om Seppe Toremans te verdedigen, maar het is de plich (en begot een zeldzame eigenschap !) van een goede MC om de comedians durven af te breken en desnoods van het podium te jagen met riek en brandblusser…

 
Darkman
(on januari 17th, 2008 at 21:43)

Goed verslag, maar toch enkele bedenkingen :

– Seppe deed als MC misschien iets teveel zijn eigen ding, maar dat was voornamelijk om de uitermate slechte start van de eigenlijke komieken te compenseren.
– Nonkel Edgard vond niemand goed. Zelfs zijn familie niet. Als de mens de micro had gebruikt, had ik het volume uitgezet.
– Tom, zenuwen, komt wel goed. Klopt volledig.
– Bram, presence, kan goed telefoneren. Klopt.
– Lange pauze ? Klopt, maar ja, er was dan ook véél volk dat langs de toog wilde passeren.
– Yuri was iets te langdradig om boeiend te zijn. Zeker op zo’n lange avonden een nadeel. Ik was al snel de draad kwijt. Had er meer van verwacht.
– Gerrit werd er denk ik tussen gegooid om de sfeer terug wat op te peppen.
– Xander probeerde inderdaad nieuw materiaal uit. Ongegeneerd testen, improviseren en desnoods tegen de muur lopen. Ik heb Xander al vaker bezig gezien en tijdens gewone shows gaat hij een stuk harder tekeer. Ik heb in The Joker al vele grote namen nieuwe zaken zien uitproberen en dat geeft altijd een heel ander gevoel.

Xander, Gerrit, Tom en Bram wil ik best nog eens zien. De rest eerlijk gezegd liever niet.

Staan nog wat foto’s op : http://www.flickr.com/photos/darklife/sets/72157603719536368/

 
Sh3Ll4C
(on januari 18th, 2008 at 16:58)

Carolien: ik zat voor Yuri. Dat gezegd zijnde moet ik mij aansluiten bij wat Darman zegt. Verder is het ook net de bedoeling dat de grote namen bij ons carte blanche krijgen en dus nieuw materiaal komen try-outen. We hebben een zeer beperkt budget voor comedians (lees: drank en hunnen trein) en door ze carte blache te geven kunnen we toch bekendere namen uitnodigen. (zoals dat vb in den Buster in Antwerpen ook gebeurt) Een open podium voor comedians; beginners en gevorderden met de expliciete vraag dat ze gewoon lekker doen waar ze zelf zin in hebben, no stress.

Darkman: er waren drie redenen dat ik wou spelen, ik had gezien wat ik gezien had voor de pauze en ik wist wat Yuri zou doen na de pauze, ik wou snel snel een paar nieuwe grapjes testen (mondwater, zelfmoordterroristen, kessel-lo fietsers) en het gaf mij als mede-organisator de kans om de mensen te bedanken voor die ongelofelijke opkomst.

See you all next time.

 
Sh3Ll4C
(on januari 18th, 2008 at 16:59)

En dat slachtoffer was niet Natalie maar Liesbeth. Beetje te veel aan de cocktail gezeten psies…

 
Darkman
(on januari 18th, 2008 at 22:16)

@ shellac : ik lag dicht bij odol, want indertijd in ‘t middelbaar was dat bij ons de gebruikelijke ochtendbegoeting !

En volgende keer zijn we er weer bij. Desnoods alleen.