Artefact festival

CAPTURING TIME – MAPPING THE MOMENT, dat is de slagzin van ARTEFACT dit jaar. ARTEFACT brengt werk samen van kunstenaars die proberen een bepaald moment, een ruimte of een emotie vast te grijpen, te registreren of te reconstrueren. Ze onderzoeken de relatie en verschillen tussen menselijke, machinale of digitale herinneringen, een persoonlijk of collectief geheugen.

Installaties, performances en concerten van kunstenaars met verscheiden achtergronden worden naast elkaar getoond. Verschillende lijnen lopen doorheen het programma en de tentoonstelling. Een deel van de werken vindt zijn oorsprong in objectieve en subjectieve gegevens die verzameld zijn tijdens reizen. Plaatsen en ervaringen krijgen een andere ruimtelijkheid die de bezoeker voor zichzelf opnieuw kan aftasten en ontdekken.

Het festival vindt plaats van 12 tot en met 17 februari 2008 in het STUK. Het volledige programma is te vinden op de ARTEFACT site.

ARTEFACT is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met STUK kunstencentrum

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.