Camera’s in het station van Leuven

Binnenkort worden er in het derde onveiligste station van België camera’s geïnstalleerd. Persoonlijk heb ik in het station van Leuven nog niets gemerkt van onveiligheid of agressie. Ik kom er nochtans bijna dagelijks en niet alleen tijdens de spitsuren, maar ook later op de avond en in het weekend. Ik kan me goed voorstellen dat een stationsomgeving een prachtige plek is voor zakkenrollers: veel volk tijdens de piekuren, wat geduw en getrek en hup, je portemonnée verandert zonder jouw toestemming van eigenaar. En tja, soms verliest een mens al eens zijn geduld met al die vertragingen en wordt dat uitgewerkt op de treinbegeleiders, die er natuurlijk ook niet veel aan kunnen doen. Maar toch, Leuven station in de top-3. Ik zou denken dat er onveiligere stations bestaan.

Heeft er iemand van jullie al een onaangename ervaring gehad in het station van Leuven?

Lees ook het artikel in de Standaard.

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Camera’s in het station van Leuven”

Pelle
(on januari 25th, 2008 at 17:58)

Inderdaad heel vreemd. Ik heb nog nooit iets meegemaakt, zelfs nog maar gehoord. Zou de laatste bommelding er voor iets tussenzitten?

 
Frederik
(on januari 25th, 2008 at 18:57)

De enige onaangename ervaring die ik in het station van Leuven heb meegemaakt zijn treinen die 5 minuten te vroeg vertrokken of een uur staan wachten in de kou.

Het is inderdaad vreemd dat ze dat over het Leuvense station denken. Van een camera meer of minder ga ik ook niet wakker liggen. Als je uit gaat in Leuven is Big Brother Tobback toch altijd aan het meekijken.

 
Devon
(on januari 26th, 2008 at 21:32)

@Frederik: was net hetzelfde aan het denken

Ik neem toch geregeld de trein en heb nog nooit last gehad van enige hinder buiten dan treinen die te laat kwamen.