Restaurant d’Artagnan

Opmerking: D’Artagnan verhuisde ondertussen naar een nieuw pand in de Naamsestraat 72 (vroegere Velpia). Dit artikel geeft enkele sfeerbeelden van de nieuwe locatie.

Een tijdje geleden vierde ik mijn verjaardag. Om mij te verrassen had mijn vriend gereserveerd in een restaurant ergens in Leuven, want een verjaardag is een geweldig goed excuus om de smaakpapillen te verwennen. “Bill Nighy” en “Alexandre Dumas” waren de tips die mijn vriendje me gaf en waarmee ik in drie tellen de identiteit van het restaurant wist te achterhalen: restaurant d’Artagnan, natuurlijk! Een restaurant dat al een tijdje op mijn verlanglijst stond, maar waar we tot op heden nog nooit geweest waren.

Bij het binnenkomen werden we meteen erg vriendelijk onthaald en naar ons tafeltje gebracht. Ons tafeltje werd stemmig verlicht door een smeedijzeren houder met kaarsen. Erg romantisch. Het vele hout, de oude foto’s  en de authentieke Leuvense stoof zorgen voor een rustieke sfeer. Restaurant d’Artaganan is opgedeeld in verschillende afzonderlijke ruimten, waardoor je dineert in een erg gezellige en intieme sfeer. Vanaf ons tafeltje hadden we een goed zicht op de zeer goed uitgeruste, open keuken. Ik hou er wel van een blik te kunnen werpen op de plaats waar al dat lekkers bereid wordt. Koken is een kunst.

D’Artagnan is geen restaurant om te bezoeken als je krap bij kas zitten. De gerechten op de kaart zijn iets duurder. Je betaalt voor het verfijnde eindresultaat dat op je bord ligt. Al kan ik de fijnproevers die op de centjes letten een goeie tip aan de hand doen: ‘s middags kan je in restaurant d’Artagnan voor de zeer schappelijke prijs van 32.50 euro een lunchmenu eten. Drink je daar graag aangepaste wijnen bij, dan betaal je 46 euro.

Voor een driegangenmenu d’Artagnan betaal je 48 euro. Met wijnen inbegrepen wordt dat 64 euro. Wij kozen voor de viergangenmenu van 84 euro. Mét wijnen inbegrepen, natuurlijk. Bij elke gang werd ons een aangepaste wijn beloofd en aangezien wij ons graag overgeven aan het zinnestrelend genot van een lekker glaasje wijn (en hey, het was mijn verjaardag!) konden we dat aanbod natuurlijk niet links laten liggen.

We begonnen onze maaltijd met een groot aperitief van het huis, wat ons meteen al in feeststemming bracht. Bij het aperitief kregen we enkele amuse bouches. Daarna werden we vergast op de ene overheerlijke gang na de andere. Elke gang werd schitterend gepresenteerd en we werden telkens van meer dan voldoende wijn voorzien. Dorst hebben we zeker niet geleden. De gerechten waren zeer verfijnd en duidelijk met liefde en oog voor detail bereid. We genoten.

De bediening was zeer vriendelijk en kende de regels van de etiquette, wat je mag verwachten van zo’n klasserestaurant. Toch was het allesbehalve een stijve bedoening. Je hoeft heus niet chic in het pak te zitten om te gaan eten in restaurant d’Artagnan.

Om de maaltijd op een geschikte manier af te sluiten, bestelden we nog een digestief. Dat werd een Pinot Gris voor mij en een poire Williams voor mijn vriend. Een mooi einde van een fijne avond. Mensen die iets te vieren hebben of gewoon houden van lekkere, verzorgde keuken, weten waarheen.

Praktisch
Naamsestraat 72
3000 Leuven
tel:016/29.26.26
fax: 016.29.44.64
info@restaurantdartagnan.be
http://www.restaurantdartagnan.com/

Onze keuze
Twee maal de viergangenmenu met wijnen inbegrepen

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.