Thai House

In de Tiensestraat, recht tegenover de faculteit rechten en vlakbij het Holiday Inn hotel bevindt zich in het midden van het Alfons Smetsplein een bijzonder cirkelvormig bouwwerk. In dit ronde huis bevindt zich het Thaise restaurant Thai House. Als u op zoek bent naar een originele lokatie om lekker, maar toch niet te duur Thais te eten, moet u zeker Thai House eens proberen. Op hetzelfde Alfons Smetsplein is trouwens ook een kleine Thaise supermarkt waar je al de benodigdheden vindt om je zelf aan een Thais gerecht te wagen. Als je op zoek bent naar een bijzonder ingrediënt, zijn de erg vriendelijke winkelbedienden steeds bereid om je te helpen.

De menukaart van Thai House is zeer uitgebreid. Wie een beetje vertrouwd is met Thais eeten, vindt er al de klassieke gerechten uit de Thaise keuken terug. De prijzen zijn zeer schappelijk. Een hoofdgerecht kost tussen de 10 en 15 euro. Voor de durvers zijn er de Thaise pikante specialiteiten. Hot, hot, hot. Zorg dat je te allen tijde een kommetje rijst bij de hand hebt om de pikantheid te neutraliseren. Thai House biedt ook een keuze uit een aantal menu’s. De goedkoopste menu (voorgerecht, hoofdgerecht dessert) kost 20 euro, de duurste 28 euro. Desserts kosten tussen de 4 en 5 euro. Er is ook een ruim aanbod voor vegetariërs. De menukaart is drietalig (Nederlands, Engels, Frans).

Tijdens het kiezen wordt een mandje met kroepoek op tafel gezet. Momenteel wordt er druk gewerkt op de vroegere zwembadsite, dus als je overdag iets gaat eten in Thai House, kan je tijdens je maaltijd kijken naar de bedrijvigheid op de bouwwerf. Het interieur is door de ronde vorm erg bijzonder. Verloren lopen is niet mogelijk, want als je blijft doorlopen, kom je vanzelf weer bij je tafeltje uit. Er staan ook erg veel planten in het gebouw die zorgen voor een groene toets.

Het eten wordt geserveerd op aparte schotels op bordverwarmers. Je krijgt de rijst in een apart kommetje. Zo blijft je eten lekker warm en kan je ook proeven van de schotel van je gezelschap. Mijn vriend en ik kozen allebei een pikant gerecht en dat hebben we geweten. Het was zo pikant dat ik het tot in mijn neus voelde. Ideaal voor mensen met een verstopte neus. Toch was de pikantheid niet overheersend en smaakte ons gerecht heerlijk. De portie was net groot genoeg, maar grote eters nemen misschien best een voorgerechtje of een dessert. Voor de prijs moet je dat alvast niet laten. Drank inbegrepen kostte de maaltijd ons 30,30 euro. Een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Een leuke tip voor wie graag de Thaise keuken leert kennen: elke vrijdagmiddag organiseert Thai House een lunchbuffet. Je kan dan van verschillende schotels proeven en zo wat nieuwe smaken leren kennen.

Praktisch
Tiensestraat 56/10
3000 Leuven
tel: 016/23 87 88
fax: 016/23 87 88
info@thaihouse.be

http://www.thaihouse.be

Onze keuze
ped kee maw: gebakken eend met verse chili, look, basilicum en bamboe
moo kee maw: varkensvlees met verse chili, look, basilicum en bamboe

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Thai House”

Marre
(on januari 28th, 2008 at 23:48)

En als ik één ding mag aanraden dat alleen al de moeite waard is om daar te gaan eten: de kippensatés in het Entree-Thai voorgerecht. (die je uiteraard ook kan kopen in de Thai Market)

 
Mirjam
(on februari 29th, 2008 at 18:03)

De keuze voor vegetariërs is echt niet je dat. Geef mij maar SIAM op de Naamsesteenweg, want daar is de keuze echt veel groter en het eten een stuk lekkerder.

 
Vrijgezellenavondje
(on juni 15th, 2008 at 12:17)

[…] zat ik gisteren met zes andere meisjes in de Thai House te genieten van een overheerlijke menu. Het programma voor de vrijgezellen was al in de namiddag […]

 
Anouk
(on augustus 2nd, 2011 at 15:53)

Ik ben fan van pikante gerechten maar het zweet parelde op mijn voorhoofd tijdens het eten in de Thai House. Uch! Geen idee welke smaken ze willen maskeren, maar dit kan niet de bedoeling zijn… Bovendien was de portie aan de kleine kant dus je krijgt naar mijn mening geen waar voor je geld. Tip: breng eens een bezoekje aan de Krua Thai in de Brusselsestraat, het eten dat ze er serveren is stukken beter dan in de Thai House én er is een gezellig terras aan de achterzijde.

 
Ann V.
(on januari 28th, 2012 at 5:54)

Héél vriendelijke bediening, de gecarameliseerde ribbetjes, de thaise Bouillabaise en de gestoomde kip met cocos in bananenbladeren zijn zeker aanraders. Ik ben hier steeds erg tevreden buitengegaan!