Sorteerproblemen bij Dikkie

Dikkie doet zijn beklag over de rode stickers op de blauwe vuilniszakken en de daarop volgende brieven die waarschuwden voor boetes wegens sluikstorten. Ook voor ons appartementsgebouw stond deze week een afgekeurde blauwe zak, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat deze ├ęcht wel geen PMD-afval bevatte (het ding was loodzwaar, volgens mij zat er glas in of zo) en dus terecht afgekeurd werd. Een beetje sakkerend omdat het ding er na twee dagen nog stond, heb ik de blauwe zak dan maar in een bruine zak gepropt en deze in de kelder gezet. Jammer dat er niet valt te achterhalen wie de schuldige foutsorteerder is.

Zijn er nog mensen die vinden dat er onterecht blauwe vuilniszakken worden afgekeurd? Of vind je dat de rode sticker met recht en rede werd aangebracht?

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Sorteerproblemen bij Dikkie”

Frederik
(on februari 1st, 2008 at 21:22)

Bij appartementsgebouwen is het soms wel problematisch… idd omdat niet te achterhalen valt wie de zak daar nu eigenlijk gezet heeft. Ik woon wel in centrum, Diestsestraat, en dreigen met boetes hebben ze hier bij mijn weten nog niet gedaan. Ik zie soms wel zakken staan met rode sticker – ook voor de deur van mijn appartementsgebouw – maar een dag later komen ze die al weghalen dan… niemand neemt ze toch terug binnen, en Stad Leuven wil waarschijnlijk niet dat hun winkelwandelstraat een vuile aanblik heeft.

 
Jesse
(on februari 3rd, 2008 at 12:45)

Als ze een zak laten staan voor een reden vind ik dat perfect normaal.

Het enige waar ik me vaak aan erger is dat je het groen afval ook in een zak moet doen. Ik vind dat totaal onpraktisch. Op men appartement moet ik heel de gang door met die vieze, lekkende zak wat echt niet aangenaam is.

Dus waarom niet zo van die kleine groene bakjes, ik zou het niet erg vinden er voor te moeten betalen.

Jesse