Pompelpoes – theater voor kinderen

Wil je je kinderen eens van het televisiescherm pellen ? Of is het te koud om naar het provinciaal domein te trekken ? Pompelpoes, een Leuvens collectief van drie poppen- en kindertheaters, zorgt voor een waardig alternatief. Ze verzorgen verschillende voorstellingen, meestal vanuit zaal De Curve op het De Becker Remyplein in Kessel-Lo. Tijdens de krokusvakantie spelen ze ook in de Vrije Basisschool Terbank.

Wij gingen in de De Curve kijken naar ‘Sol de Mol’. De voorstelling wordt gespeeld door poppentheater Wortel.

De graafmol Sol wil graag een beroemde zangmol worden. Alleen is hij wat beschaamd om voor een publiek te zingen. Op een dag zet een circus zijn tent op net boven het hol van Sol de Mol …

Het verhaal is in principe op maat gemaakt voor kinderen van drie tot zeven jaar. Onze dochter is er net twee en een half. De eerste seconde schrok ze zich een hoedje van die vreemde mol, maar niet lang daarna lachte ze met zijn (flauwe) moppen en danste ze op de muziek.

De voorstelling duurt drie kwartier. Net lang genoeg om de aandacht er bij te houden. Er zat ook voldoende afwisseling in de voorstelling. De kinderen bleven tot het einde geconcentreerde kijkers. Alleen wat interactie met het publiek ontbrak.

De zaal is wat benepen. De kinderen kunnen zich wel op de eerste rijen nestelen op houten kistjes met kussentjes. De ouders nemen – zoals het hoort – de laatste rijen in.

Het decor is origineel en bestaat uit een draaiende carroussel met daarop de verschillende scenes.

Reserveren doe je telefonisch of via e-mail. Er snel bij zijn is de boodschap.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Pompelpoes – theater voor kinderen”

Goele
(on maart 18th, 2008 at 15:58)

Wij gaan met onze kinderen al 2 seizoenen naar alle voorstellingen van Pompelpoes die voor hen (nu 3 en 4 jaar) geschikt zijn. Elke keer is anders, leuk, mooi verzorgd, apart. En we genieten telkens alle 4. Onlangs kwam er een mailtje van hen om vrijwilligers te vragen om (o.a.) de zaal in orde te zetten op voorhand en achteraf. Vermits ze enig in hun soort zijn in Leuven, komen ze er niet met hun beperkte middelen/mensen om alle voorstellingen én te spelen én alles alleen op te zetten en af te breken. Wij hebben ons opgegeven voor de voorstellingen die we zelf bijwonen. Nog vrijwilligers?