Milow – CD voorstelling van Coming of Age

Het Depot. De kleine concertzaal, verdoken in een hoek van het Martelarenplein. Welke muziekliefhebber kent haar niet? Al veel grote namen hebben de affiches gesierd. Zo ook deze woensdag. Milow speelde een – uitverkochte – thuismatch. “Ik ben op de fiets gekomen. ‘t zal de enige keer zijn dat ik dat kan zeggen” liet Milow weten.

Het voorprogramma begon met een – voor de meesten – onbekend meisje. Ze had, zo vertelde ze, een tijdje geleden meegedaan aan de Open Mic avonden (georganiseerd door Milow zelve) en naar aanleiding van dat optreden had Milow haar gevraagd of ze niet een aantal liedjes wou komen spelen voor zijn optreden. “De Vlaamse tegenhanger van Kate Nash en Soko” zei Milow achteraf, en hij had gelijk. Wat een stem, wat een persoonlijkheid. Wat een meid. En nog maar 18! Onhoud haar naam: Sanne Putseys, artiestennaam Selah Sue. Hier gaan we nog héél erg veel van horen, hoop ik.

Vervolgens was het de beurt aan Racoon. Een Nederlandse groep die blijkbaar toch al wel wat succes geboekt hebben. Ik kende hen niet, maar mijn buurvrouw wist me te vertellen dat ze een aantal liedjes al vaker gehoord had. Leuke groep, mainstream, maar daarom niet minder in orde.

En dan, onze eigenste Milow. Hij kwam zijn nieuwe CD voorstellen, maar er stonden toch ook een hoop ‘oude’ liedjes op het programma. We werden onder andere getrakteerd op een schitterend ‘You Don’t Know’. Zo onsamenhangend en ongemakkelijk als zijn bindteksten soms waren – “Het volgende liedje gaat over een boot. Ik heb een liedje over een boot geschreven omdat er bijna nooit liedjes worden geschreven vanuit het standpunt van de boot. Meestal gaat het over de kapitein. Al is de boot natuurlijk volledig afhankelijk van de mensen die hem besturen.” – zo in balans waren zijn nummers. Het perfecte evenwicht tussen drum, gitaar, piano en stem is gevonden. Af en toe opzwepend, altijd verfrissend. Zijn nummers waren één na één pareltjes. Deze Milow staat er, en hij gaat er blijven staan.

Aan het eind kreeg Leuven een grote toegift: alle artiesten gingen in het midden van het depot staan om aldaar zo unplugged als maar kan verder te zingen. Het huiskamergevoel steeg aanzienlijk.

1-0 op deze thuismatch voor Milow!

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Milow – CD voorstelling van Coming of Age”

Marre
(on februari 7th, 2008 at 23:38)

En euh, Nina Babet, die was ook uitstekend.

 
Lime
(on februari 8th, 2008 at 8:36)

@ Marre: Inderdaad, het spijt me, uiteraard. Nina Babet was schitterend. Ik beschouw ze als een vaste waarde en een garantie voor goede muziek :)
Heb haar al vaker als tweede stem bij optredens gehoord (onder andere admiral freebee) en elke keer is ze een mooie meerwaarde aan het geheel.

 
Milow in het Depot, recensies en foto’s
(on februari 10th, 2008 at 19:29)

[…] een terugblik op het optreden van Milow in het Depot, kan je terecht bij Tine en Nsenada. Foto’s vindt je op Soundslike.be. Stem of voeg toe aan […]