Past-à-Porter, een onverwachte snelle hap

Bloggen over culinaire ervaringen doe ik meestal niet als het om een gemiddelde ervaring gaat. Je schrijft nergens neer dat het ergens “redelijk gezellig” was, dat het vlees “ok” gebakken was, en dat de frietjes voorzien waren van een lekkere mayonaise.

Bij opmerkelijk goede of opmerkelijk slechte maaltijden vloeit er al gemakkelijker iets uit de pen.

Past-à-Porter behoort tot die eerste categorie. Met het idee om eens een restaurant in de Muntstraat uit te proberen dat ik nog niet had bezocht, liep ik de Tiensestraat omhoog. In de Munstraat ben ik nooit aangekomen, dankzij het uitnodigende bord op het voetpad. Met het idee om een pasta onder de 10 euro achter de kiezen te kunnen steken bestelde ik een Spaghetti Carbonara.

Deze was zeer snel klaar, omdat Past-à-Porter eigenlijk ook een afhaalzaak is. In enkele minuten stond een geurend bord Italiaanse heerlijkheid voor mijn ogen. Het stond er uiteraard niet lang. Met champignons in de saus, was dit niet alleen een goede carbonara, maar ook nog eens een originele.

De pasta uit deze zaak bestempelen als “fastfood”, doet Past-à-Porter en zijn team oneer aan. Daarom, een onverwachte snelle hap.

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Past-à-Porter, een onverwachte snelle hap”

Darkman
(on februari 12th, 2008 at 11:31)

Pasta Carbonara met champignons is de typisch italiaans-amerikaanse verbastering van het originele italiaanse recept. Die op zijn beurt eigenlijk geen eieren bevatte, maar enkel zwarte peper en spek (bv pancetta). De eieren kwamen er later bij.

 
Bram
(on februari 12th, 2008 at 15:57)

Bedankt, dat is nieuw voor mij ;)

 
Darkman
(on februari 12th, 2008 at 22:45)

Alle varianten zijn natuurlijk smakelijk. Zonder champignons, want die lust ik niet. :-)

 
A
(on november 4th, 2009 at 12:18)

Serieus, soms hebt ge uw pasta daar op 1 minuut! En lekker en goedkoop en …

 
Einsteincaller
(on juni 11th, 2010 at 23:08)

Spijtig genoeg vind ik dit fastfood restaurant een echte tegenvaller.
Mijn vriend en ik zijn daar eens binnengevallen met de hoop op een goed bord pasta met lekkere saus.
In mijn pasta quatro formaggi zaten zeker en vast geen vier kazen.
Mijn vriend had pasta arrabiata. Deze saus was waterig en niet pikant.
Aangezien het al geen grote prestatie is om wat pasta af te koken, had ik verwacht dat de sauzen met liefde en smaak gemaakt zouden worden, maar dit is dus wel enorm tegengevallen. Moesten de sauzen echt lekker zijn, had ik het niet erg gevonden om er zoveel geld aan te geven. Want geeft toe: pasta en wat saus kosten niet veel. Als ze zulke prijzen vragen, had ik toch wat meer effort verwacht.