Jouw straat, een speelstraat?

Kinderen en jongeren moeten voldoende ruimte hebben om te spelen. Spelen is immers een recht voor kinderen. Helaas is het in een stad niet altijd mogelijk om dit op straat te doen: er is te veel verkeer of de straten staan vol geparkeerde auto’s, bestelwagens, vrachtwagens…  Daarom werd het concept van “speelstraten” bedacht. Tijdens de zomervakantie worden in Leuven een aantal straten omgetoverd tot speelstraten. Als je van jouw straat een speelstraat wil maken, moet je een aanvraag indienen vóór 29 maart.

De voorwaarde waaraan je straat moet voldoen en de nodige informatie om een aanvraag in te dienen vind je op de site van de stad Leuven. Lees ook het artikel op de blog van het Nieuwsblad.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.