Leuven wil terrassen aan de Dijle aanleggen

Het stadsbestuur van Leuven wil tussen de Lei en de Dirk Boutslaan aflopende terrassen naar de Dijle aanleggen. De bedoeling is de rivier dichter bij de Leuvenaars te brengen.
Schepen van Openbare werken, Dirk Robbeets, vindt dat de Dijle niet prominent genoeg aanwezig is in de universiteitsstad. Om de belevingswaarde van de rivier te vergroten wil hij op het grasveld tussen de Lei, de Amerikalaan en de Dirk Boutslaan aflopende houten terrassen aanleggen en het geheel aankleden met zitbanken en plantenperkjes. Ook de hoge kademuur wordt voor een gedeelte afgebroken om de Dijle nog dichter bij de mensen te brengen.

Bij het stadsbestuur groeit het besef dat water in je stad een troef is die een meer stedelijk cachet creëert. Daarom wil Leuven de rivier ook in de toekomst meer in de verf zetten. Dat is binnenkort al het geval bij het woonproject op de gewezen Terclaverssite in de Mechelsestraat en bij de verdere ontwikkeling van de ziekenhuissite.

Het project is al besproken in de bevoegde gemeenteraadscommissies. Maar de gemeenteraad moet het licht wel nog op groen zetten.

(bron: Robnet)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.